Fantastisk taglejlighed i hjertet af København

Med udsigt over Glyptoteket og Københavns tårne har kgl. operasanger Michael Kristensen indrettet en fantastisk taglejlighed på et tidligere tørreloft. Kom indenfor her.

Michael Kristensens lyse taglejlighed i København
© Jens Barslund

Vægfarven i køkkenet virker næsten dragende og er hentet fra operaplakaten Titus i baggrunden – som har dannet grundlag for alle farverne i lejligheden. Den petroleumsblå tone forstærkes af det hvide som en dramatisk kontrast. Med udgang til altanens lys og luft er køkken-alrummet boligens mest brugte rum. Spisebordet fra Gramrode Møbelfabrik er købt hos Brdr. Friis Møbler. Lamperne, Romeo Moon, fra Flos er fra Illums Bolighus ligesom de sorte Y-stole designet af Hans J. Wegner.

Fra drøm til virkelighed

På 6. sal og med hovedstaden liggende for deres fødder bor Kongelig Operasanger Michael Kristensen og hans mand Henning Villadsen i en lys lejlighed på et gammelt tørreloft. I køkken–alrummet bliver man modtaget af en plakat fra operaen Titus som Michael Kristensen i 2004 havde hovedrollen i. Forestillingen har haft stor betydning for hans karriere, ligesom den danner baggrund for farvesætningen i parrets lejlighed.

Ægteparret har boet i nabolaget de seneste 18 år og har altid på deres gåture med hunden Freddie, set op på lejligheden og ønsket, at det var dem, der havde den udsigt. Det var også på en gåtur med hunden, at de i mødet med en anden hundeejer fik nys om, at de kunne købe lejligheden, fordi ejeren skulle fraflytte boligen.

Renovering af lejligheden på tørreloftet

Denne spektakulæreudsigt til Glyptoteket er hverdagskost i den lyse lejlighed.

"En genistreg, som vi aldrig selv havde fundet på"

Lejligheden bar tydelige præg af ikke at have været moderniseret de seneste 50 år, og da der hverken var træpaneler eller stuklofter, som de skulle tage højde for, besluttede de at begynde helt forfra. Det har afstedkommet en helt ny ruminddeling, døre og el med indfræsning af kabler og stikkontakter. Mellem køkken og spiseafdeling blev væggen væltet til fordel for et stort køkken-alrum med udgang til en tagterrasse, som i dag er parrets absolutte yndlingsrum.

– Vi har altid døren åben ud til tagterrassen, så vi kan høre fuglene og byens puls. Men vi holder også af at spise aftensmad i arbejdsværelset, for takket være vores indretningsarkitekt, Christina Wissing Oppermann, lavede vi et repos her, så vi kunne få frit udsyn over byen, istedet for kun himlen fra de højtsiddende vinduer. En genistreg, som vi aldrig selv havde fundet på. Idéen med at hente vægfarverne fra opera-plakaten er også Christina Wissing Oppermanns, ligesom hun også har indrettet både køkken og badeværelse, hvor vi oprindeligt ville have haft et badekar, siger Michael Kristensen.

Hjælp fra indretningsarkitekt Christina Wissing Oppermann
© Jens Barslund

Michael Kristensen foran plakaten, hvor han selv er afbilledet. Han sang hovedrollen i Mozart-operaen Titus på Det Kongelige Teater.

En særlig karakter

Soveværelset størrelse tillod ikke garderobeskabe, men ved at inddrage en mindre anrettergang kunne de lige præcis indrette endevæggen med en skabsvæg. Oprindeligt var skunken inddraget som skabsplads, men under ombygningen blev den fjernet ved et uheld, hvorefter der kom nogle smukke gamle trækonstruktioner til syne, der sammen med de gråmalede trægulve, har givet rummet dets særlige karakter.

– Uden hjælp fra en indretningsarkitekt, havde vi ikke kunne få dette resultat. Især kan jeg lide, at vores bolig ikke er overfyldt og at alle ting betyder noget. Vi køber ikke bare for at købe – på samme måde har jeg det med musik. Jeg elsker musik, men hader baggrundsmusik. Når jeg hører musik, vil jeg høre musik. Jeg vil også hellere have en god plakat end et dårligt maleri. Det der kendetegner os er, at vi godt kan lide at omgive os med god kvalitet.

Kvik-køkken med hvide overflader og indfræsede greb
© Jens Barslund

Køkkenet fra Kvik er holdt som hvide overflader med indfræsede greb for at bevare de rene linjer. I indretningen af køkkenet skulle parret tage højde for tagkonstruktionens mange skæve vinkler, som giver rummet karakter. Det sorte vindue giver lys til entreen, der ellers ville have været henlagt i mørke. Belysningen kommer fra Tolomeo spots fra Artemide.

Køkken-alrum med udgang til altanen
© Jens Barslund

Livet fra byen kan ses og høres i passende afstand i køkken-alrummet, hvor livet udspiller sig.

Stue med klassisk dansk design
© Jens Barslund

Klassisk design præger stuens indretning med en Erik Jørgensen 315-sofa, to gynge- stole designet af Hans J, Wegner, samt hvide Montana-reoler, hvor over der hænger et maleri af Frank Hammershøj samt et mindre billede af Svend Wiig Hansen. Sofabordet er fra Hay, og 265-lampen er designet af Paolo Rizzatto for Flos.

Stue i enkel og rummelig indretning
© Jens Barslund

Fra stuens reposer har parret en misundelsesværdig udsigt over Københavns mest betydningsfulde pejlemærker. Enkelhed og rummelighed
uden forstyrrende elementer kendetegner parrets stil.

Stue med udsigt til tagterrassen
© Jens Barslund

Et vue gennem stuen ud på terrassen, der, når dørenen står åbne, skaber en fornemmelse af dybde og luftighed i boligen.

Skøn terrasse med planter og havemøbler
© Jens Barslund

At være de lykkelige ejere af en tagterrasse bliver dyrket til fulde – også med middage, da der er plads til 4 personer.

Dekorativt soveværelse med fritlagte bjælker
© Jens Barslund

Fritlagte bjælker skaber en dekorativ effekt i soveværelset, hvor farverne på senge- tæppet og puderne også er valgt ud fra plakaten i køkkenet. Det sorte skuffemøbel er fra Hay, og over hænger et stik af kunstneren Johannes Larsen. Loftlampen med de lyse skaller er designet af Verner Panton.

Arbejdsrum og gæsteværelse i ét
© Jens Barslund

Med et klaver og nodestativ er scenen sat for arbejdsrummet, der også fungerer som gæsteværelse. Det gule sengetæppe er fra Hay, og Hans J. Wegners Y-stole og bordet er fra Illums Bolighus. Ved siden af sit arbejde som kongelig operasanger underviser Michael Kristensen også private elever i sang.

Glasvæggene på badeværelset skaber transparens
© Jens Barslund

Badeværelset har glasvægge som skaber transparens i et mindre rum. Emaljehåndvasken er fra Dornbracht ligesom armatur, sæbedispenser og håndklædebøjler. De lysegrå fliser fra Byens Fliser og Sanitet er valgt, så de passer til lejlighedens gråmalede gulve.