Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En lejlighed med skråvægge kan være svær at indrette

Vores bygningsarkitekt giver sine bedste råd til, hvordan pladsen i den lille lejlighed bedst optimeres.

Hej Lone,

Jeg synes, dine indretningstips er helt fantastiske, og jeg vil høre, om du kan hjælpe mig med et indretningsproblem.

Min kæreste og jeg bor i en skråvægs 2-etages (loftet er inddraget) lejlighed på 3. sal på Frederiksberg.

Min drøm er på en eller anden måde at få åbnet køkkenet mere op, så vi kan have et køkken/alrum. Men jeg har enormt svært ved at se idéerne. Ydermere er fordelingsgangen i midten jo i princippet bare spildplads, men hvis man væltede den, er det så ikke skørt at have en toiletdør ud direkte til stuen - eller er det bare mig?

Vi har lige pt. ikke råd til kæmpe forandringer, så indtil videre skal vi nok bare have indrettet den store stue, men fremtidige idéer modtages med kyshånd, og gerne eventuelle løsninger, der kan laves på sigt i flere steps.

Jeg håber, du har nogle gode idéer.

På forhånd tak, mvh. Martha.

Kære Martha,

Tak for de pæne ord.

I skal nok starte med at spørge jer selv om det er et sted, I gerne vil blive en lang periode fremover. Er mulighederne der for f. eks. at stifte familie, er der plads nok til det, er det praktisk med to etager, osv.,- det kan være faktorer der gør at I enten vil eller ikke vil bo der lang tid fremover. Tænker I at det vil I, er der på sigt en del, der kan ændres, så I får en bedre udnyttelig bolig. Beliggenheden fejler jo bestemt ikke noget, så en investering vil absolut ikke være spildt.

For at få det ønskede åbne køkken-alrum uden direkte adgang til badeværelset kan I gøre to ting.

For det første: åbne imellem køkken/ gang og gang/ stue. En af væggene er bærende, - som regel væggen imellem gang og stue, så her skal der laves en beregning og gives tilladelse både i ejendommen og kommunen. Stiplingen angiver hvor der skal lægges jern op over en ny åbning.

For det andet: I kan lukke gangen som vist på skitsen, så badeværelset bliver mere privat og samtidig udnytte pladsen til to store garderobeskabe, et fra entreen og et fra den lille gang udfor badet og soveværelset. Skabsplads får I brug for, når I fremover ankommer direkte til køkken og spisestue. Hvis I siden hen skal renovere badeværelset, som er pænt stort, kan I overveje at rykke brusenichen ind i badet ved siden af toilettet og derved få endnu mere skabsplads i gangen, - hvor den nuværende bruseniche ændres til skab. Det har jeg tegnet ind på planen.

Det nuværende, lille køkken kan I vælge at indrette som foreslået, når I engang kommer dertil, med kogeplads ved skorstenen og et L-formet arbejdsbord med vasken ved vinduet. Overskabe for enden og så som tillægsplads et stort vitrineskab eller stor reol delvist med låger i stuen, så I kan have en del af jeres service og glas der inde.

Soveværelset rummer sagtens forældre og baby og sidenhen er der jo to værelser ovenpå, så I burde kunne være der i mange år fremover.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund – NU

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler