Villa i Mad Men-stil i Hollywood

Den kendte amerikanske fotograf og instruktør Jonathan Lennard har renoveret et hus på en af Beverly Hills bedste adresser. Her i postnummer 90210 står hans hjem nu som et smukt eksempel på den særlige amerikanske stil, der nåede sit højeste omkring 1960 – foreviget i tv-serien Mad Men.


Amerikansk mid-century stil
© Maria Vous

Forestil dig, at du skal bygge din drømmebolig i Los Angeles, og du kan vælge et hvilket som helst sted at opføre den. Der en god chance for, at det ville være lige præcis her, du ville bygge dit hus omgivet af frodige bakker og den fantastiske natur i Benoît Canyon i Beverly Hills. Ejeren, den berømte fotograf og instruktør Jonathan Lennard, købte huset i 2011. Han faldt for den usædvanlige form og især tagets flotte arkitektoniske udforming og udsigten her kun få kilometer fra hotspots som Soho House og The Beverly Hills Hotel.

– Jeg er tiltrukket af tidsperioden i midten af forrige århundrede, og huset stammer da også fra 1949, siger Jonathan Lennard. Datidens filmstjerner besøgte huset. En ældre nabo insisterer på, at han så Marilyn Monroe komme og gå diskret fra huset for nu mange år siden.

Den amerikanske mid century-stil dækker tradionelt over den indretning fra 1950 til 1970, hvor arkitekter og designere som Ray og Charles Eames og også skandinaviske navne som Wegner og Finn Juhl havde deres guldalder. Hvor varmt træ og enkle linjer gav håb på fremtiden her med god afstand til 2. verdenskrig. Jonathan Lennard har med stort held håndplukket ting fra perioden, og han har selv været en flittig fundfinder på de lokale loppemarkeder med Rose Bowl som favorit.

– Huset er fyldt med inspiration, ud over det smukke lys er akustikken også helt særlig på grund af det runde træloft, siger Jonathan Lennard. Han totalrenoverede huset og tilføjede en kæmpe terrasse, 2 badeværelser og tryllede garagen om til et gæsteværelse. Den største udfordring var ikke selve arbejdet, men at finde en arkitekt, der forstod bygningsreglementer over bakkerne i Beverly Hills.

– Køkkenet er centralt placeret, fordi det er her, der er mest aktivitet. At vågne op i soveværelset er altid spektakulært, for udsigten er betagende. Når der er fuldmåne, lyser terrassen op, som var det dagslys. Det er fantastisk, siger han.

Designerne fra tv-serien Mad Men kunne ikke have gjort et bedre job.

BILLEDE Med den ikoniske 1967 Ford Mustang parkeret foran huset bliver de besøgende med det samme stilmæssigt ført tilbage i tiden.

Smukt trædæk der følger husets runde form
© Maria Vous

Jonathan Lennard ønskede sig et trædæk, der skulle følge husets runde form, og visuelt har han nu fået et uderum, der ser ud, som om man befinder sig oppe i træernes toppe.

Rose Bowl har givet huset skønne fund
© Maria Vous

Loppemarkedet Rose Bowl er et af verdens mest kendte, og Jonathan Lennard har både fundet den orange sofa, pufferne, bordet og glasfadet her. De er alle fra 1960'erne og 70erne og giver tilsammen med de skulpturelle lamper en stemning a la tv-serien Mad Men eller Tom Fords lm A Single Man.

Sofaen følger huset
© Maria Vous

Det lykkedes Jonathan Lennard at finde en sofa, som understreger husets runde form – den lysegrå sofa med sidebord er designet af Adrian Pearsall for Atomic Design. Træloftet er blevet malet lyst, så udsigten får fuld power.

Jonathan Lennard stående foran sin Ford Mustang med sin hund
© Maria Vous

Jonathan Lennard sammen med sin hund foran en vintage-Mustang.

Stor træreol med simpel udstilling af fotografier af Jonathan Lennard
© Maria Vous

Som mesterfotograf er det naturligt at omgive sig med egne billeder i sit kontor.

Stue med stort hvidt skind liggende på gulvet med sofaer omkring
© Maria Vous

Den orange sofa og det turkise glasfad er sammen med det svungne bord fundet på loppemarkedet The Rose Bowl.

Portræt-fotografi liggende ved siden af et sort kranie
© Maria Vous

Jonathan Lennards portfolio boomer af kendte skud af verdensberømtheder.

Åbent køkken med bardisk i valnød og barstole fra 1970'erne
© Maria Vous

Køkkenet er placeret centralt i huset, for det bliver flittigt brugt. Derfor blev en væg taget ned, da han overtog huset. Bardisken er i valnød, og barstolene sandsynligvis fra 1970'erne.

Soveværelse indrette i en rock and roll-stil med guitar, portrætter af musikere og koskind
© Maria Vous

Soveværelset er indrettet i en rock and roll-stil med guitar, portrætter af musikere og koskind. Harry Bertoias Diamond-stol og lamperne er fundet på et loppemarked.

Badeværelse indrettet ala 1950'erne med badekar og håndvaske på træskænk
© Maria Vous

Badeværelset er indrettet i hvidt med fliser a la 1950'erne, hertil vaske på en træskænk og oven over spejl med mosaikker omkring.

Vintage stol stående foran vindue med brunt og hvidt koskind liggende på gulvet
© Maria Vous

Stolen er fundet vintage, og på et koskind står et bord af Eames. Lamperne er spottet og købt på loppemarkedet Rose Bowl.

Ved træterrassen vokser et stort appelsintræ med frugterne hængende ind over terrassen
© Maria Vous

Appelsintræet, der hænger over terrassen, er med til at give en eksotisk stemning.

Ved stien op til indgangen er forskellige kaktusser plantet
© Maria Vous

Kaktusser i forskellige arter byder den besøgende velkommen.

Udendørs boblebad bygget ned i træterrassen med skøn udsigt over natur
© Maria Vous

Boblebadet er bygget ned i terrassen, så det forstyrrer udsigten mindst muligt. Til gengæld er det en helt særlig oplevelse at være her, når solen går ned.

Lounge-område på træterrassen med specialbygget sofa med orange hynder og puder
© Maria Vous

Den orange sofa er bygget som en del af terrassen. Og farven er valgt, så den passer til appelsinerne, der nemt kan plukkes til en drink.