Ude godt - hjemme bedst

Et år i Australien inspirerede arkitekt Mai-britt Hou-Vangsaae til at forvandle et klassisk 1960’er-parcelhus i Greve til et stort og yderst familievenligt hjem, hvor udelivet er lige så vigtigt som indelivet.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien:
Mai-britt Hou-Vangsaae, arkitekt med egen tegnestue, Kristian Reseke, salgschef og investor, og børnene Simon på 19 år, Philip på 18 år, Birgitte på 15 år, Liv på 8 år og hunden Smilla.

Forhistorien:
–Vi købte huset i 2001 og ville ombygge det på sigt, så vi kunne bo i det, når børnene var flyttet hjemmefra. I første omgang ville vi bare leje det ud, så det lå og ventede på os, når vi fik overskud til at kaste os over ombygningsprojektet.

Udgangspunktet:
–Det var et helt almindeligt 1960’er-hus i god kvalitet på 134 m². Et virkeligt klassisk parcelhus, der lå meget anonymt på grunden.

© Andreas Mikkel Hansen

Hele den store familie samlet – selvfølgelig udenfor. Mai-britt Hou-Vangsaae og Kristian Reseke med børnene Simon på 19 år, Philip på 18 år, Birgitte på 15 år og Liv på 8 år

© Andreas Mikkel Hansen

Huset før ombygningen Det kan næsten ikke blive mere klassisk end det oprindelige parcelhus, der lå på grunden i Greve, inden Mai-britt Hou-Vangsaae og familien gik i gang med tegninger og den helt store forvandling. Huset var et helt almindeligt parcelhus på 134 m² fra 1960’erne i god kvalitet.

© Andreas Mikkel Hansen

Det er her i husets store opholdsrum at familien virkelig lever livet. Her kan de lave ting sammen og hver for sig. Rummet flyder i dén grad sammen med udearealerne med store glaspartier og bred åbning til haven og stranden til den ene side og det samme mod poolområdet til den anden side. Af samme grund er der lagt italienske travertinfliser på gulvet, så man nemt kan fjerne det sand, som børn og hund får slæbt med ind, når de kommer fra stranden, der ligger lige nede for enden af familiens have.

© Andreas Mikkel Hansen

Ankomsten til huset har virkelig skiftet karaktér, og familiens to store drenge har nu nærmest særskilte lejligheder med egen indgang og eget bad i den flade bygning forrest.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet, som Maj-britt Hou-Vangsaae selv har tegnet, er fremstillet af malede mdf-plader, og bordpladen er i avonite, der er en form for corian. Designet er på én gang elegant og diskret, og udformningen er gennemtænkt, så familien kan rode alt det, de vil, uden at det kan ses fra den hyggelige opholdsstue på grund af den lille mur, der er højere end bordpladen. Samtidig har man den skønne udsigt til havet, ligegyldigt hvilken arbejdsstation man står ved.

© Andreas Mikkel Hansen

Velkommen til et helt unikt hus i Greve. Allerede ved indgangspartiet indser man, at Maj-britt Hou-Vangsaae og hendes families hus ikke er som alle andre. Facadedøren er fra Vahle Døre & Vinduer A/S.

© Andreas Mikkel Hansen

De gamle Wegner-stole har fået nyt liv, da Maj-britt Hou-Vangsaae har givet dem et ganske anderledes betræk. Resten af møblementet er holdt i lyse toner, så udeomgivelserne kan spille hovedrollen.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er et utal af steder man kan slå sig ned til hyggelig aktivitet i det store opholdsrum. Her er Liv lige kommet hjem fra skole og får hjælp til lektierne af mor.

© Andreas Mikkel Hansen

Maj-britt Hou-Vangsaae har selv tegnet trappen, der fører til husets førstesal. JP Stål og Maskinmontage har omsat hendes tanker om et let og gennemsigtigt udtryk, mens en snedker har stået for trinene i hvidlakeret asketræ.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelset er stort og lyst Sengen er fra Drømmeland, de to skamler er arvestykker og det store bløde tæppe på gulvet fra Ikea er i virkeligheden to små, fordi Maj-britt Hou-Vangsaae har tænkt praktisk og gerne vil kunne ryste det uden at få for tunge arme.Plantegning. Det store familiehus er i alt 268 m² fordelt på to etager. Dertil kommer de meget benyttede udearealer som fx poolområdet.

© Andreas Mikkel Hansen

Tænk, at vågne op til denne udsigt hver eneste morgen. De store vinduespartier giver i den grad frit udsyn til grønt og blåt. Faktisk var et af de største problemer i forbindelse med ombygningen at finde vinduer i den rigtige (store) størrelse og kvalitet, men til sidst lykkedes det hos Kastrup Vinduet.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er dømt poolstemning i første klasse i familien Hou-Vangsaaes “baghave”, og området virker, især i den lune periode af året, nærmest bare som et ekstra rum, der hænger sammen med det store opholdsrum bag skydedøren. Poolen er fra Riviera Pool. På husets førstesal har både soveværelset og Birgittes værelse egen altan, så man nemt kan nyde udelivet. Gelænderne på alle altanerne er speciallavet af JM Stål og holdt i en stram og maritim stil, der leder tankerne hen på en lækker lystyacht.

© Andreas Mikkel Hansen

Et år i australien sætter sine spor, og de tre største børn i familien blev så grebet af landets surferkultur, at de er fortsat med kitesurfing, efter de er vendt hjem til Danmark. Her er Birgitte på 15 år på vej mod stranden til en tur i bølgerne og luften.

© Andreas Mikkel Hansen

Udearealerne omkring huset er lige så højt prioriteret som selve huset, og derfor mangler der heller ikke noget. En udebruser gør det fx nemt at tage en skyller efter strandturen, inden man fortsætter i poolen eller ind i huset.

© Andreas Mikkel Hansen

Fra fuldstændig klassisk parcelhusstil til ren Miami-pool-stemning. Her ses bagsiden af huset inden ombygningen, og her er forvandlingen fuldstændig.

Relaterede Artikler