Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Smedens smukke fritidsprojekt

BO BEDRE modtog rigtigt mange forvandlede parcelhuse i vores store konkurrence Danmarks Dejligste Parcelhus. Men ingen kom op på siden af vinderne Hanne Simony og Claus Lykke Gregersens ombygning.

© Andreas Mikkel Hansen

I’m not bossy. I just have better ideas … Hanne Simony griner, mens hun viser BO BEDREs journalist og fotograf den lille sølvbakke med ovennævnte indgravering. Hun har foræret den til sin mand, og uden at gå ind i, om Claus Lykke Gregersen rent faktisk er “bossy” eller ej, så er der i hvert fald ingen tvivl om, at han har rigtigt mange gode ideer.

Det står parrets hus i Birgittelyst lidt uden for Viborg som et tydeligt eksempel på. Og blandt andet derfor er de vinderne af BO BEDREs store konkurrence Danmarks Dejligste Parcelhus 2010.

Hanne Simony og Claus Lykke Gregersen købte det helt klassiske parcelhus med grå mursten og blåt træudhæng på taget tilbage i 1994. Huset havde længe fungeret som udlejningshus til Nato-basen ved Karup Lufthavn, og der var derfor ikke blevet gjort meget ved det.

© Andreas Mikkel Hansen

Det oprindelige parcelhus var næsten så klassisk, som det overhovedet kunne blive med grå mursten og et blåt træudhæng på taget.

© Andreas Mikkel Hansen

Hanne Simony (50) og Claus Lykke Gregersen (51) er henholdsvis konsulent i rejsebranchen og maskinfabriksindehaver gennem 20 år, og Hanne Simony kalder – nok ikke uden grund – Claus Lykke Gregersen for sin Ole Opfinder.

© Andreas Mikkel Hansen

Hjørnevinduer hører funkishuse til og derfor lå det også Claus Lykke Gregersen meget på sinde at få det integreret i det forvandlede hus. Det lykkedes i soveværelset, som vender ud mod vejen, og midt i billedet ses husets hoveddør.

© Andreas Mikkel Hansen

Tilbygningen har velsignet det ellers klassiske parcelhus med et stort rum med højt til loftet. Store vinduespartier for enden og på begge sider af opholdsstuen får lyset til at vælte ind og gør rummet endnu mere skønt at opholde sig i. Sofaerne er fra Fredericia Furniture.

© Andreas Mikkel Hansen

På husets forside Hanne Simony og Claus Lykke Gregersen fået et skønt overdækket uderum – selvfølgelig med oven- lysvindue.

© Andreas Mikkel Hansen

På terrassen kan man som det eneste sted se igennem den nye skal på huset og ind til det oprindelige hus. Krukken er fra Asmild Plantecenter.

© Andreas Mikkel Hansen

  • Funkisstilen har altid lige været mig, siger Claus Lykke Gregersen, der forklarer, at det er de lige linjer og det stramme look, der tiltaler ham. Her ses gavlen på tilbygningen, der munder ud i husets anden terrasse uden for stuen.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvis man spørger Claus Lykke Gregersen om, hvad han er mest glad for ved det nye hus, mens han opholder sig i det store, til- byggede opholdsrum, så slår han bare ud med armene og siger “pladsen”. Og det er også et imponerende rum med højt til loftet og skønt lysindfald. Spisebordet og Hans J. Wegners Y-stole købte Claus Lykke Gregersen tilbage i 1988. Stolen med det røde betræk er et arvestykke ligesom den lille skrivepult. Brændeovnen er fra Hwam og stod også i det oprindelige hus. Reolen er fra Montana.

© Andreas Mikkel Hansen

Det oser af maskulin hygge i Claus Lykke Gregersens arbejdsværelse. Stolen er fra Dux, det lille sidebord er designet af Hans J. Wegner, lampen er en klassisk PH, og billederne på væggen afspejler bygherrens interesse for motorsport.

© Andreas Mikkel Hansen

Selv i entréen sørger en gennemtænkt placering af et par ovenlysvinduer for et godt lysindfald. Parrets springerspaniel, Monty, holder øje med, om der mon kommer gæster.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er også fornyet og kommer fra Invita. Marmorgulvet har parret taget med sig hjem fra en ferie i Italien.

© Andreas Mikkel Hansen

Stuen og arbejdsværelset i tilbygningen er adskilt af en væg, som ikke går helt op til loftet, og dermed bevares det åbne og luftige udtryk i det store opholdsrum. Som ekstra bonus er dvd-afspiller og tekniske nødvendigheder gemt i væggen bag den sorte låge.

© Andreas Mikkel Hansen

Væggens bagside er beklædt med en stor, praktisk reol. Elementerne er fra Montana, og som Claus Lykke Gregersen siger, så er det for en gangs skyld ikke reolen, der er specialbygget til væggen, men derimod væggen, der er specialbygget til reolen, for parret vidste, at de ville benytte sig af de valgte Montana-moduler og sørgede derfor for, at væggen passede til. Skrivebordet og stolen er designet af Hans J. Wegner og købt i PP Møbler. Det store verdenskort er fra Brainworks.

© Andreas Mikkel Hansen

Claus Lykke Gregersen intention var at bygge huset om, så det passede lige akkurat til ham og hans kone. Det betød fx, at parret fik et stort og praktisk walk-in-closet med spejl for enden af rummet og i åben forbindelse med sove-værelset. Et ovenlysvindue er kommet til, og det sørger for et skønt lysindfald, som er rart, når man skal prøve tøj. Rummet har skabe fra HTH på begge sider, og den store røde og sorte skydedør er fra Invita.

Håndplukket til dig