Se huset, der blev forvandlet fra bondehus til liebhaveri

Bondehuset blev forvandlet til drømmehuset på bare et par måneder.

© Andreas Mikkel Hansen

På den nordsjællandske kyst ligger det 690 m2 store nye hus på fundamentet af det gamle. Gennem porten åbenbarer der sig et nybyggeri af de sjældne – med en parklignende have med egen sø.

Nybyggeri på 1. klasse

Fra stråtækt bondehus til toptunet liebhaveri på under ét år? Umuligt, ville de fleste tænke. Men ikke John Kildehus, som realiserede sit drømmehus i Vedbæk på få måneder. Et projekt, der udfordrede håndværkerne, men som i dag står som et manifest på kompromisløshed og feinschmeckeri.

mand smil tænder
© Andreas Mikkel Hansen

John Kildehus vidste godt, at det ikke var nogen nem opgave, han havde sat håndværkerne på.

© Andreas Mikkel Hansen

Velkommen til et hjem, der på alle måder er ekstraordinært. Ikke nok med at det er bygget og færdiggjort på kun ganske få måneder. Det er ualmindeligt på alle fronter. Indrettet som et internationalt luksushotel – med en danskers passion for det gode håndværk og snedkerarbejde som drivkraft. John Kildehus er entreprenør, men har været i snedkerlære som ung, og han er søn af en entreprenør, som oprindelig var tømrermester. Så han er podet med, at håndværket skal være i orden, og han er kompromisløs – især når det gælder hans eget hjem, hvor han bor med sine 13-årige tvillinger.

Kun ydervæggene blev bibeholdt

John Kildehus købte huset, som lå her tidligere, i marts sidste år. Det var et hus med stråtag, med vægge beklædt med mahogni, røde terracottafliser og et utal af andre fliser, indendørs swimmingpool, sydlandske søjler og med en umiskendelig 1970'er- og 1980'er-stil.

– Der kørte simpelthen en gravko rundt inde i huset og rev alt ned, kun ydervæggene blev bibeholdt. Alle karnapper røg også. Og så byggede vi det hele op igen i en noget mere stram form. Dog med småsprossede vinduer, paneler, gulve dækket af sildebensparket i egetræ osv.

Og mindre end et halvt år senere, ja faktisk kun tre måneder efter, kunne han flytte ind i sit moderne – og topeksklusive – 690 m2 store nybyggeri på to etager og med kælder. Ikke et palæ, ikke en patricia, men et hus, der er helt sit eget, opført uden at der er gået på kompromis ét eneste sted. Der er kun brugt de ypperste materialer, og stort set alt er snedkerbygget på stedet, og derfor customized ned til mindste detalje.

– Jeg har arbejdet med det her hele mit liv, så jeg har heldigvis et øje for, hvad jeg vil have, det er en erhvervsskade, og jeg er vant til at styre en byggeproces. Normalt ville det tage 18 måneder med et projekt som dette, her tog det kun 3 måneder, men det er altså heller ikke reglen, smiler John Kildehus, som erkender, at det var en ambitiøs og unådig opgave for håndværkerne.

© Andreas Mikkel Hansen

Spisebordet akkompagneres af et gigantisk specialbygget glasskab, hvor der står danske designikoner fra bl.a. Georg Jensen og Kay Bojesen – et af de få steder i huset, hvor den danske arv kommer til udtryk. Bord og stole er købt i udlandet. Pendlen er fra engelske Ochre.

Inspireret af oplevelser og indtryk

Et af hans mantraer er, at hvis man ikke kan gøre det 100 %, så køb nogle færre kvadratmeter, og gør det ordentligt dér. Han startede selv med at købe en lille lejlighed på Amager som 18-årig lærling. Den satte han i stand, og solgte den senere med en gevinst, som han straks investerede i den næste lejlighed, som han satte i stand og ... ja, solgte. Sådan startede hans karriere, og han har i over 25 år bygget luksushuse i udlandet, og har selv boet i England, Spanien, Sydafrika, Frankrig, Schweiz og Gibraltar. Og da han også altid har rejst meget, så er det ikke et typisk dansk hjem, han har skabt her i Vedbæk, men et internationalt, inspireret af alle de oplevelser og indtryk, han har fået, bl.a. på de designhoteller, han har boet på gennem årene. Han noterer sig altid, når han ser noget specielt, og han har naturligvis et stort netværk, som er kommet ham til gode, da han skulle indrettet huset her. En lampe set på Hotel Nimb i Tivoli hænger nu i hall'en og stuen, stikkontakter set i Tyskland er installeret overalt, og sådan kunne man blive ved.

Og nøjagtig som på hoteller er der loungemiljøer, bløde væg til væg-gulvtæpper, loftslange gardiner, musikken er styret i alle rum (og på terrassen!), ikke færre end fire pejse sørger for intimiteten og hyggen i de store rum, og farvepaletten er nedtonet med pudder, beige, gråt og lavendel i et dekadent miks med velour, pels, hør og masser af levende lys til de mørke timer.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Der kunne ligge et parcelhus i stuen. Det gigantiske rum er inddelt i zoner – og med et trin op til tv-stuen, som ligger i forlængelse heraf. Når man står i den ene ende og kigger ud i køkkenet, er der 50 meter til den anden ende. Spisebordet er skabt af en møbelsnedker, og de fleste møbler er enten specialfremstillet eller fundet i udlandet.
Interiør fra bl.a. Little Luxury Home, Rue Verte, lamper fra Design by Us, og vaser fra Guaxs.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Som en hotellounge. TV-stuen er indrettet til at rumme mange mennesker – med en 14-personers sofa lavet på mål foran det store LG-tv. Her lå tidligere en indendørs swimmingpool. Ud over at fjerne den, hævede John Kildehus også taget, så der er blevet masser af luft og lys i rummet. Denne ene væg er malet i en skøn blå-grå farve for at bryde de ellers mange hvide vægflader.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er ikke kun til pynt. John Kildehus elsker at lave mad, og hans tvillinger får meget sjældent takeaway. Som tidligere restauratør på et skisportssted i Alperne har han tjek på gryder og pander – og det er langt fra traditionel og konservativ dansk gastronomi, der laves her. Skabene bugner af eksotiske krydderier og ingredienser, som bruges til at eksperimentere med. Køkkenet i eg er et moderne landkøkken snedkereret her til huset, og alt er derfor håndarbejde. Bordplader er i marmor, og alle indvendige skuffer og hylder er også i egetræ. Hårde hvidevarerne og vinskabet til 600 flasker er fra Sub-Zero og Wolf. Der er dobbelt køleskab, dobbelt komfur, wokkomfur og fritureindsats, og i midten en lille ø til kogebøger ... og med en potent peberkværn fra Peugeot. Fra køkkenet er der direkte udgang til den skønne parklignende have, private sø og den store flisebelagte terrasse, som skal indrettes som en Ibizalounge i løbet af sommeren.

© Andreas Mikkel Hansen

The master bedroom på første sal er også indrettet som en hotelsuite med egen balkon. Her er minibar og kaffemaskine, så John Kildehus kan starte dagen langsomt uden at skulle ned i køkkenet for at brygge dagens første kop kaffe, eller hvis tørsten melder sig. Indrettet med sengegavl, luksustekstiler og lamper fra Design by Us. Hele etagen er forbundet af et tykt, blødt væg til væg-tæppe, og soveværelset ligger i åben og direkte forbindelse til badet og et stort walk-in-closet.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Badet er en privat wellness-oase af de sjældne. Indrettet i art deco-style med interiør fra Devon&Devon, og med et skønt flisegulv. Den store bruser rummer en hel familie.

© Andreas Mikkel Hansen

The K-House

Huset har undergået en spektakulær forvandling på under et år. Her ses det, da John Kildehus købte det i 2017. Vil du læse mere om konceptet bag det nye hus, så gå ind på thekhouse.dk.