Privat designlaboratorium

Kvinden bag trendbureauet Design Circus – og én af BO BEDREs faste stylister –Birgit Tarp, bor med sin familie i en skøn murermestervilla i Aarhus.

© Pia Enghild

Hun fortæller os andre, hvordan vi skal bo og indrette os. Og rådgiver firmaer og butikker om fremtidige trends. Birgit Tarp lever og ånder for design. Men hvordan bor hun selv?

Vi tog til Aarhusforstaden Fredensvang og besøgte hende i hendes charmerende, nyistandsatte murermestervilla, hvor hun bor sammen med sin mand, Rune Skovsgaard, og de to døtre, Andrea og Annesofie på 10 og 14 år.

Og det eneste, der er sikkert her på disse 189 m2, er, at man ikke kan være sikker på, at huset står, som det stod i går.

For Birgit er en handlekraftig, kreativ og nysgerrig sjæl, og hun flytter om hurtigere, end vi andre kan nå at tænke tanken. Hun er ikke bange for at eksperimentere, og familien har erkendt det og accepteret det: Hjemmet er foranderligt.

© Pia Enghild

Huset ligger i kvarteret Fredensgang oprindeligt et gammelt kolonihaveområde, fem minutters kørsel fra Aarhus midtby. Murermestervillaen er fra 1926 og nabo til AGF’s træningsbaner ganske tæt på Marselisborgsskovene. Parret købte det i 1999, og det er siden blevet totalrenoveret løbende, step by step.

© Pia Enghild

Birgit Tarp designer, trend- og indretningsekspert og indehaver af bureauet Design Circus siden 2007. Specialiseret i koncept- og trendudvikling, indretningsopgaver, shopdesign, produktsparring, foredrag og workshops. Og så står hun bag reportager til serien Mit nye rum samt stylede shoppingsager i BO BEDRE. Sammen med sin søster har hun også livsstilswebshoppen www.lookdeluxe.dk.

© Pia Enghild

Birgit Tarps hjemmekontor er flyttet ned i stuen og har fået en central plads. For hvorfor sidde isoleret oppe på førstesalen og arbejde, mens de andre i familien hygger sig i stuen? Skrivebordet er et arvestykke i kirsebærtræ, som er blevet lakeret cremehvid. Bordlampen er fra Rotaliana. Bænken foran er designet af Blendværk. Stolen er fra Arper. På bordet står keramikfad af Marianne Toft og vase af Anne Langhøj. På væggen hænger et sort-hvidt litografi fra et af parrets venners galleri, Art of Mind. Det er af den polske kunstner Jerzy Dmitruk.

© Pia Enghild

Sofagruppen med den voluminøse chaiselong-sofa til hele familien er fra Valdalpone. Puderne er et farvemiks fra Rie Elise Larsen, Base212 og Missoni. Foran sofabord – med indbygget lys – fra Bonaldo. Standerlampen Caboche er designet af Patricia Urquiola for Foscarini. Billedet er af den polske kunstner Jerzy Dmitruk og fra galleriet Art of Mind.

© Pia Enghild

Reolen læner sig sig op ad et stykke kunst, alternativ i form, af Anne Langhøj. Reolen er fra Swedese. På hylderne står forskelligt kunsthåndværk og keramik, bl.a. skabt af datteren Andrea. Nederst stager i valnøddetræ fra Base212. Til højre lille sidebord i hvid corian, Lotto, fra Zanotta, til både inde- og udebrug. Herpå bordmodel af Caboche-lampen fra Foscarini.

© Pia Enghild

I modsatte side af stuen endnu et stykke kunst af Anne Langhøj. Det er placeret helt op i hjørnet, hvor et skabsmodul til hi-fi er fra møbelsnedkeriet Frislev. Det huser elektronik og anlæg, som kan betjenes gennem fronten af tekstil.

© Pia Enghild

Køkkenet fra Modulia er lyst og indbydende i hvid højglans og mat, sort granit-assoluto-bordplade.

© Pia Enghild

Udsigten fra køkkenvasken er intet mindre end idyllisk med gamle frugttræer og masser af blomster. Huset ligger på en 1200 m2 gammel kolonihavegrund – og haven i flere niveauer bruges flittigt af hele familien. For Birgit er den et meditativt frirum, og hun har ført den tilbage til sin oprindelige form og selv anlagt terrasse. Havemøbler fra Cane-line.

© Pia Enghild

Zimmerman-klaveret står i et hjørne i køkkenet. Det stammer fra Runes familie. Hertil har Birgit sat den danske stol, Zun, designet af Lund & Paarmann/LOP Furniture. På klaveret står et lille udvalg af keramik og kunsthåndværk. I den høje vase fra Kähler står dekorative pensler fra Korea. På væggen hænger et ur i keramik, også fra Kähler.

© Pia Enghild

Den grønne sofa i læder var parrets første fælles køb. Den blev erhvervet, da Birgit skulle amme deres ældste datter – og derfor skulle have noget ordentligt at sidde i. Sofaen er fra Mogens Hansen og fundet hos Ingvard Christensen. Foran står en puf fra House Doctor. Reolen er fra MDF Italia, fra Høeg Møbler i Aalborg.

© Pia Enghild

Badeværelset ligger på første sal under de skrå vægge. Det er holdt i lyse sandfavede travertinfliser. Sanitet fra Agabe. Til højre for vasken indbyggede skabsmoduler og -fronter fra Modulia.

© Pia Enghild

Gæstetoilet med skab fra Paustian og sartgrøn mosaik på gulvet.

© Pia Enghild

Førstesalen rummer rummer de to pigeværelser og en mellemgang, som udnyttes til tv- og wii-hyggerum. Bagest ses soveværelset, hvorfra der er adgang til badeværelset. Hyggerummet er indrettet med magelige sækkestole. Her sidder Andrea og kigger lidt tv. Til højre anes arbejdsbord med Gubi-stole, hvor Birgit kan sidde med de mere kreative opgaver og med symaskinen etc.

© Pia Enghild

Annesofies værelse er indrettet med skrivebord fra IDEmøbler, Eamses-gyngestolen har hun netop fået i konfirmationsgave af farfar. På væggen en akryl-sættekasse med små figurer.

© Pia Enghild

Der bliver brugt farver i hele huset, også her på Annesofies pigeværelse. Sengen fra Innovation fungerer også som sofa, her med et miks af puder. Ovenover hænger en malet gren med forskellig pynt. Lille bord, Don’t Leave Me, designet af Thomas Bentzen, fra Hay.