Når kun det bedste er godt nok

Gennemtænkt og gennemført. Det er kodeordene i dette unikke drømmehus i det nordsjællandske.

© Iben og Niels Alberg

Da Narén Singapuri for 10 år siden købte et lille forfaldent hus på en næsten 20.000 m² stor grund i et af Nordsjællands smukkeste naturområder, var det for at have et sommerhus i nærheden af, hvor han var vokset op hjemme i Danmark.

Han boede på det tidspunkt i Paris, men havde sikret sig, at der kunne bygges et større hus på grunden, hvis han en dag vendte hjem til Danmark igen. Og hjem kom han. Sammen med Ulla, som han havde mødt i mellemtiden. De to besluttede sig for at bygge drømmehuset i de smukke omgivelser, der også var perfekte til Ulla Singapuris passion for heste.

Området er fredet, så de vidste godt, at det ikke var lige til at få godkendt et hvilket som helst projekt. Så de indledte en ”ping pong”-proces med en arkitekt og fik ham til at overføre deres tanker og ideer til papir – og så ventede de ellers bare på en byggetilladelse.

© Iben og Niels Alberg

De fire sammenbyggede huse er placeret i landskabets naturlige fald mod syd, så familien har frit udsyn over det smukke bakkede landskab og læ mod nord. Husets rum er fordelt, så dagslyset falder ind i de rum, hvor man gerne vil se solen i dagtimerne. Længst nede ad bakken er husets terrasse placeret. Her er læ næsten uanset hvorfra og hvor meget, det blæser, og sol hele dagen.

© Iben og Niels Alberg

Ulla og Narén Singapuri har fået deres drømmehus i det nordsjællandske. Sammen har de børnene Karl på tre år og Villads på to.

© Iben og Niels Alberg

På grund af materialevalget har man ingen steder i huset fornemmelsen af at være i et nyt byggeri. Det gamle egetræ i lofterne og de klassiske gulve, som her Ølandsfliser, giver rummene en egen varme og atmosfære. Under maleriet fra det danske street art-projekt Le Fix står en vintage Arne Jacobsen-Svane-sofa i brunt læder, slidt og patineret.

© Iben og Niels Alberg

Ulla og Narén Singapuri valgte at bruge halvdelen af huset til familiens fællesrum, på én gang samlet og alligevel adskilt på grund af niveauforskelle. Afdelingen på øverste niveau er indrettet som én stor dagligstue og næste niveau er udelukkende køkken og spisestue, med køkkenet placeret mod syd og dagslyset.

© Iben og Niels Alberg

Køkkenet er snedkereret til rummet i amerikansk valnød. I øvrigt samme træsort, som bruges til skæfter på jagtvåben. Køkkenet er bygget af Hansen Living efter familiens ønsker om stringente linjer i det varme bløde materiale, der på én gang skulle matche og adskille sig fra træet i loftet og parketgulvet. Bordpladerne og vasken er i rustfrit stål, igen for at understrege et tidssvarende look, sammen med alle Boschhvidevarernes sorte glas.

© Iben og Niels Alberg

Det store kinesiske bord i spisestuen, er købt hos Green Square. Det rustikke loft i antik fransk egetræ og den klassiske Versailles-parket på gulvet krævede noget unikt til at danne en balance. Lette 7’er-stole betrukket med sort læder løfter helheden. Det grønne maleri er af Peter Bonde, og værket i bulet stål på bagvæggen er skabt af Peter Bonnén.

© Iben og Niels Alberg

Dagligstuen er indrettet med tidssvarende lounge-møbler, klassisk design fra Eames og Arne Jacobsen, moderne kunst med et stærkt udtryk og fine franske kontraster som væglamperne fra Hotel Costes i Paris. Den grå sofa fra Eilersen blødes op med puder fra Rue Verte. Lampen bag Svane-stolen er fra Design by Us, og maleriet er af Cathrine Raben Davidsen. Maleriet bag den sorte Eames-stol er af Trampedach.

© Iben og Niels Alberg

På badeværelsesgulvet ligger den samme slags Ølandsfliser som i entreen. Da marmorhåndvaskene kom hjem, blev parret enige om, at der skulle noget til for ikke at få totalt ”mønsterkaos” i rummet. Løsningen blev at bygge de to håndvaske ned i et antikt kinesisk sidebord fra Green Square. Et kelimtæppe og de kulørte fletkurve bryder med det fornemme.

© Iben og Niels Alberg

Soveværelset har gulvvarme, og gulvet er belagt med fliser i kernelæder. Med tiden vil læderet blive patineret som en gammel Chesterfield-sofa. Læder på gulve er forholdsvis ”normalt” i England, men temmelig dyrt. Narén Singapuri overtalte en saddelmager i Spanien til at skære det nødvendige antal fliser og sende dem til Danmark. Pladerne er 30 x 30 cm og lægges med en lim til linoleum. De to rokokostole har Narén Singapuri taget med fra sit hjem i Paris, og væglamperne er samme model som i dagligstuen fra Hotel Costes.

© Iben og Niels Alberg

Sengegærdet i Ulla og Narén Singapuris soveværelse er betrukket med et uldent stribet stof fra Tapet-Café. Striberne giver en Paul Smith-lignende friskhed til rummet og ulden giver en klassisk tyngde. Lampen på sengebordet er fra Design by Us.

© Iben og Niels Alberg

Et af Nordsjællands smukkeste landskaber Fra terrassen på bagsiden af huset har familien den skønneste, grønne udsigt. Parret har fået en håndværker til at bygge den rustikke daybed, der er perfekt til afslapning og hygge. Tæppet har de købt i Paris, og puderne er fra Rue Verte Plus.

© Iben og Niels Alberg

Efterhånden som cedertræet grånes, vil huset falde mere og mere ind i den omkransende natur som en naturlig del. Ikke mindst set her fra vejen.

© Iben og Niels Alberg

Grønt og blåt til lyst Omgivelserne og naturen gør deres til, at Ulla og Narén Singapuris selvbyggede hus er helt unikt.

© Iben og Niels Alberg

Efter at børnene Karl og Villads kom til verden, kan Ulla Singapuri ikke længere finde overskuddet til at passe heste og ride på det niveau, som hun har lyst og talent til. Derfor er stalden og engen nedenfor huset lejet ud til andre, men hun går stadig ned og hilser på hestene sammen med drengene hver dag.

© Iben og Niels Alberg

Husets lofter giver rigtigt meget til stemningen. Lofterne er beklædt i antikke franske planker, fundet i genbrugshaller i Frankrig og Schweiz, der har specialiseret sig i brugte materialer fra gamle franske slotte og chalet’er (klassiske alpehuse).