Moderne landliv

Arkitekt Kasper Rønn – fra tegnestuen Norm – bor sammen med sin kæreste, kunstmaler Julie von Lotzbeck, og sønnen Ludvig. Den lille familie har indrettet sig rustikt og personligt med design i fokus.

© Andreas Mikkel Hansen

Før boede Julie von Lotzbeck, 33 år, og Kasper Rønn, 34 år, i en stor, skøn lejlighed på Østerbro. Men de ville gerne have noget luft, og en dag meddelte Kasper, at han havde fundet et hus.

Det havde tidligere været i Skov- & Naturstyrelsens hænder. Det var godt nok en ruin med en kæmpe, tilgroet grund, og der havde ikke boet nogen i 5-6 år, og … ja, faktisk skulle det rives ned. Men det betyder jo mindre, når man er arkitekt og har mod på et større ombygningsprojekt.

Parret købte det 200 m2 store hus og delte det op i to, således at Julies tvillingesøster med mand og barn også kunne bo der.

© Andreas Mikkel Hansen

Stuen set fra den anden ende med tv skjult bag en låge i reolen. Modulerne er Norms egne, en prototype for &Tradition. Stolene er Hee Wellings Lounge Chairs fra Hay, de små borde foran har Kasper og hans partner i Norm, Joans Bjerre-Poulsen, designet, de er dog ikke i produktion. Den store hvide pendel er en halv Verner Panton-Flower Pot, lampen mangler nemlig underdelen. Herunder det lille bord Don’t Leave Me fra Hay, designet af Thomas Bendtzen, og en af Norms skåle for Menu. På gulvet en samling runde sten fundet på Samsø. Julie elsker sten og samler passioneret. 1. Keramik af Julies storesøster, Kamilla Benjamin, som bor og arbejder i Jerusalem i Israel.

© Andreas Mikkel Hansen

Keramik af Julies storesøster Kamilla Benjamin, som bor og arbejder i Jerusalem i Israel.

© Andreas Mikkel Hansen

Julie stammer fra Knabstrup Gods. Hendes far, Christian von Lotzbeck, erhvervede i 1966 en fantasisk træstamme, fra en elm plantet i 1790, hvoraf han lavede dette bord. Et lille metalskilt fortæller træets historie.

© Andreas Mikkel Hansen

Entreen byder indenfor i det lyse, imødekommende hus. Her er gennemtænkte, indbyggede skabe til begge sider.

© Andreas Mikkel Hansen

Sofa fra Urban Living heri puder fra Hay. Glaspendlen Mega Bulp fra &Tradition er designet af Sofie Refer. Eames-stol fra Sacre Coeur. Julies farverige malerier sælges gennem Galleri Henrik Kampmann på Gothersgade i København samt Galleri DGV i Svendborg. Se lotzbeck.dk.

© Andreas Mikkel Hansen

Spisebordet er lavet af to bukke fra Hay med tre planker af bejdset fyrretræ skruet ovenpå, udført af Kasper selv. Ovenover hænger tre Topan-lamper fra &Tradition på rad og række, de er oprindeligt designet af Verner Panton til et hotel i Trondheim i 1960. Omkring bordet står Eames-stole fra Sacre Coeur. Det rå betongulv er slebet og har fået epoxy, og der er gulvvarme overalt. Den lange række af spots er fundet på Nivå Teglværk og købt for en kasse øl, da teglværket lukkede ...

© Andreas Mikkel Hansen

Trappen op til første sal hvor gulvet er malet sort. Lysekronen er et arvestykke fra Julies familie. På væggen hænger maleriet Rosenkvarts, som var startskuddet til Julies karriere.

© Andreas Mikkel Hansen

På det lille trapperepos hænger tre af Julies kunstværker, skabt af skrot. Der gemmer sig dog overraskelser, fx en lille diamant i et af dem.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelset er holdt rolig og enkelt På væggen hænger Julies slægts våbenskjold, skåret ud i træ af hende selv.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er fra Kvik men bordpladen af bejdset krydsfinér med voks har parret selv lagt på. Uret på væggen har Julie fundet på Christianias julemarked. Vægrelieffet af porcelæn er af Ingelise Kofoed og fra 1978, et arvestykke fra Julies forældre.

© Andreas Mikkel Hansen

Små tableauer overalt i huset – også her ved vasken på badeværelset. Julie ynder at finde sten med skønne former ...

© Andreas Mikkel Hansen

Dobbeltbruser med armaturer fra Xtrem.

© Andreas Mikkel Hansen

Ludvigs værelse er indrettet spartansk og med få, velvalgte ting.

© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset med medtagende udsigt over markerne.

© Andreas Mikkel Hansen

Dobbelthuset set fra haven – med opdækning på terrassen. Her nydes aftenerne med helt italiensk storfamilie-stemning.