Moderne country i nybygget landejendom

Kun et kvarter fra København ligger en iøjenfaldende nybygget landejendom. Her er højt til loftet og rene linjer, der står i skarp kontrast til det grønne vildnis omkring.

Selvbygget "Moderne Country"
© Andreas Mikkel Hansen

– Her er så idyllisk med en stor grund med sø i haven, og det er samtidig kun 15 min. fra København, fortæller Louise Ertman Baunsgaard, som er stifter af og bestyrelsesformand for Letz Sushi-kæden.

Med dådyr i haven og frøer i søen nyder familien Ertman Baunsgaard at bo i Høsterkøb i Nordsjælland, hvor de har boet siden 2015. Familien er meget glade for området. Børnene går på Høsterkøb Skole, som ligger lige om hjørnet, og de kan cykle og løbe i det uspolerede landskab omkring dem.

Familien har selv tegnet og bygget det moderne hus med hvide mure og sort, skrånende teglstenstag. Arkitekt Poul Pasgaard har rentegnet huset, imens Kubik Design er brugt til indretningen af køkken og bad, og Concept Light har stået for lysdelen.

"Moderne Country" kalder familien selv deres stil. De elsker, at huset har buede paneler og småsprossede vinduer og døre, og at der er farve på væggene og brugt gode materialer.

– Vi har brugt tid på at finde de rigtige fliser, armaturer og lamper. Vi elsker detaljer og lækker finish. Der er ikke noget, vi ville gøre anderledes.

Louise Ertman Baunsgaard
© Andreas Mikkel Hansen

Familien kan se mange fordele ved at bygge nyt.

– Vi har fået alle rum, præcis som vi ville have dem. Store børneværelser med hems, seperat forældreafdeling og et stort fællesområde med udgang til haven og de overdækkede terrasser.

Familien er specielt glade for fællesområdet og spisestuen. De store rum giver god plads til både at kunne være sammen og hver for sig.

– Når vi har gæster, kan de voksne sidde i spisestuen med lukkede døre og hygge sig, imens børnene leger i hele huset. Pigerne er især glade for deres hems. Her har de deres privatliv i fred for deres lillebror.

Nu venter et spændende haveprojekt, hvor 4500 m2 skal gøres til hyggeområde, søbred, børneområde, og så skal der plantes en masse bærbuske og frugttræer.

Fra vildnis til brugbar have
© Andreas Mikkel Hansen

Det er svært at forestille sig udefra, hvor meget lys der strømmer ind i husets store rum gennem ovenvinduerne i loftet. Efter opbygningen af huset er familien nået til at skulle transformere den 4500 m2 store have fra vildnis til opholdsområde.

Markant, elegant og med lækker farve
© Andreas Mikkel Hansen

Der er højt til loftet i spisestuen, hvilket giver en meget fri og rummelig fornemmelse. De hvide loftslamper af El Torrent fra Komplet Interiør virker lette trods deres store omkreds. På bagvæggen hænger der fotos trykt på lærred af familiens piger. Den sorte gulvlampe, Tripode g5 fra Santa & Cole, står elegant til den blå væg. Spisebordsstolene fra Label giver med sin brune farve varme til den mere kolde blå i rummet. Det mørke spisebord fra Luigi Garbarino & Savio Rusin bliver på trods af sin størrelse mindre markant, når det står ved de blå vægge. Det lille sorte bord fra Ikea står diskret i hjørnet. De blå panelgardiner er fra GardinXperten. Gulvene er olieret eg og fra FlotteGulve.dk.

Volumniøs sofa og højt til loftet
© Andreas Mikkel Hansen

Stuen og køkkenet er delt af den hvide væg, men familien har kun ladet væggen gå helt til loft i midten af rummet, hvilket giver masser af lys fra de aflange loftsvinduer i begge rum. Tæppet, som er købt i Istanbul, rammer stuen med den store Bolia-sofa som det centrale element fint ind, og det højloftede rum får sofaen til at virke mindre voluminøs. Det farverige billede på bagvæggen af Mia Willaume skaber liv til rummet. Den sorte lampe på sidebordet er fra Ilva.

Kæmpe spejl byder velkommen
© Andreas Mikkel Hansen

Det enorme spejl giver sammen med det lille gyldne bord og den lyserøde vase, som begge er fra Broste Copenhagen, et varmt spil til de store hvide flader. Moooi-pendlen, Light Shade, med glasperler indvendig, er designet af Jurgen Bey.

Naturstensvæg og røget eg
© Andreas Mikkel Hansen

Naturstensvæggen over køkkenbordet har en fin struktur og står flot til køkkenets væg i røget eg. Begge dele er fra Kubik Indretning, imens den hvide del af køkkenet er fra Multiform, og armaturet er fra Dornbracht. Pendlerne i køkkenet er gamle gadelamper fra Københavns gader. Barstolene er fra Mater Design.

© Andreas Mikkel Hansen

I køkkenet går den blå farve igen 
i skabslågen.

© Andreas Mikkel Hansen

Det store billede af Troels Andersen fylder væggen over for køkkenet elegant ud.

Smukt spiseområde med speciallavet bænk
© Andreas Mikkel Hansen

Spiseområdet bliver markeret af den specielle væg og den tilhørende bænk, som er designet af familien selv og produceret af Komplet Interiør. Omkring spisebordet, som er designet af Henrik Bønnelycke, står spisebordsstole fra Gubi.

Ovnen er bygget ind i endevæggen med køkkenelementer omkring i røget eg
© Andreas Mikkel Hansen

Ovnen fra Gaggenau er bygget ind i endevæggen.

Turkis, mørkebrun og gyldent
© Andreas Mikkel Hansen

Den turkise farve, der er brugt i badeværelset, giver et let udtryk til de mørkebrune og gyldne nuancer. Fliserne er købt hos Flisegalleriet Hesseldahl, gardinet er fra GardinXperten og håndvaskene, spejlet og bordet er fra Kubik Indretning.

Eget design i marmor
© Andreas Mikkel Hansen

Den marmorerede vask er designet af familien, men produceret af Kubik Indretning, hvorfra de også har fået badekarret. Armaturerne er fra Dornbracht og det runde spejl fra Aytm bløder de kantede linjer op.

Smukt indrammet bad
© Andreas Mikkel Hansen

Væggen omkring badekarret i de turkise nuancer er også fra Flisegalleriet Hesseldahl, imens spotsene i loftet er købt hos Conceptlight.

Som at kigge på havbunden
© Andreas Mikkel Hansen

Brusekabinen med væggen, der har bølgende struktur som sand på en havbund, Flisegalleriet Hesseldahl.

Brun og blå går igen
© Andreas Mikkel Hansen

I soveværelset går de brune og blå nuancer igen, blot i andre toner.
Den markante seng er designet af familien og produceret af Komplet Interiør, imens de store runde loftslamper, som er designet af El Torrent, også købt hos Komplet Interiør. Sengetæppet er fra Broste Copenhagen, og panelgardinerne er fra GardinXperten. Det diskrete natbord, Flip Around, og bordlampen, Milk, er fra Menu og designet af Norm Architects. Det marmorerede væg til væg-gulvtæppe er fra Garant Tæpper.