Moderne byhus skiller sig ud fra mængden

Tag et kig indenfor i det top-moderne hus, som sender tankerne mod New York eller London

byhus århus moderne renovering spisestue
© Gert Skærlund Andersen

Køkken-alrummet domineres af et sofastort marmorspisebord med en bordplade, familien har fået lavet hos en kendt italiensk producent. Stolene er fra Gubi, og over bordet hænger lampen Dear Ingo fra Moooi. Fliserne er fra Bisazza købt hos Flisegalleriet Hesseldahl.

byhus århus moderne renovering trappegang
© Gert Skærlund Andersen

Trapperummet er en markant og vigtig figur, der strækker sig gennem huset fra stueetagen og op til tredje sal. Ved reposerne får rummet lys fra Michael Anastassiades' IC-lamper med stel i messing designet for Flos.

byhus århus moderne renovering facade
© Gert Skærlund Andersen

Facaden får sit moderne udtryk fra den sandfarvede Flensborg-sten og de store, høje vinduer med ramme i teak.

Enestående chance for noget unikt

Dette moderne, sandgrå byhus sender tankerne mod New York eller London, men ikke desto mindre har det fundet sin plads mellem klassiske, rødhvide ejendomme i Aarhus’ gamle arbejderkvarter, Øgadekvarteret. Huset er tegnet og opført af arkitekt Jørn Johansen fra SpaceUnlimited, der blandt andet arbejder med at finde grunde i bynære områder – typisk gamle garager eller uudnyttede mellemrum i husrækkerne, som kan give plads til nye boliger. Og her på bakken op mod Aarhus Universitet fandt han en uudnyttet plads – og en familie fandt sit drømmehjem,

– For os var det en enestående chance for at få noget helt unikt i selve Aarhus Midtby. Det er ret sjældent, at der midt imellem de gamle byhuse bliver bygget et helt nyt og anderledes hus. Det var næsten nyopført, da vi fik øje på det, og vi faldt pladask for det. Huset er så specielt og anderledes på alle måder, siger husets ejere.

Familien boede tidligere i en stor herskabslejlighed på en endnu mere central Aarhus-adresse i nærheden af Domkirken midt i det hyggelige latinerkvarter. Men de manglede mere udendørsplads end en lille altan og var klar til at bo i et roligere område uden støj fra gaden.

byhus århus moderne renovering stue
© Gert Skærlund Andersen

Helt centralt i stuen står modulsystemet Softwall fra Living Divani, som skaber de perfekte rammer for afslappet samvær. På væggen hænger et værk af Anette Harboe Flensburg, der qua motivet har en forstørrende effekt på rummet. Over billedet hænger lampen Linestra fra Modula, ved sofaen står et smalt bord fra Eames, mens de to kvadratiske sofaborde er fra Montana.

byhus århus moderne renovering stue tv
© Gert Skærlund Andersen

I hjørnet står Samsungs Serif-TV designet af Ronan og Erwan Bouroullec.

Skræddersyet hus med internationalt twist

Byhuset i Øgadekvarteret passede derfor perfekt til familiens behov med en gårdvendt terrasse og en plantegning i tre etager. For nu har parrets 16-årige datter fået sin helt egen etage med eget bad, og derudover har familien nu også et gæsteværelse til de overnattende gæster, de ofte har på besøg. Men det var ikke det eneste, der trak. Valget faldt også på det moderne byhus, fordi familien nu kan bestemme selv uden at tage ejerforeningen og andre beboere med på råd, hver gang der skal foretages noget nyt.

Hjemmet er indrettet med et internationalt twist, og helt central er den smukke trappe med indbygget lys, der løber ned midt i huset og skaber skulpturelle rum og kroge på alle etager.

byhus århus moderne renovering stigereol stue
© Gert Skærlund Andersen

En stigereol og en rosa puf fra Stylepaste pynter oven for trappen. Fjerhatten på væggen er fundet hos April First i Berlin.

byhus århus moderne renovering pynt vindueskarm
© Gert Skærlund Andersen

Bordet langs sofaen tjener også som vindueskarm for bøger og andre pyntegenstande.

byhus århus moderne renovering trappe
© Gert Skærlund Andersen

Trappens trin er udstyret med LED-lys under forkanten, som giver et varmt lys i hele trapperummet. Lampen er fra Flos.

byhus århus moderne renovering stole spisebord
© Gert Skærlund Andersen

De polstrede stole fra Gubi giver varme og blødhed til fliserne og den speciallavede marmorbordplade.

byhus århus moderne renovering entre
© Gert Skærlund Andersen

I entreen byder cementfliser med gråsorte prikker fra Bisazza velkommen sammen med en Platner chair fra Knoll. Stolen er købt på Lauritz.com og fliserne hos Flisegalleriet Hesseldahl.

byhus århus moderne renovering trappe hyggekrog
© Gert Skærlund Andersen

I krogen under trappen står en daybed fra Gubi betrukket med sælskind.

byhus århus moderne renovering køkken
© Gert Skærlund Andersen

Køkkenet fra Kreum er helt enkelt med glatte låger uden greb og en bordplade i hvid corian. Quookeren er i messing som husets øvrige haner og greb. Overdelen med indbygningsspots indeholder rørføring for både el og udtræk, mens hele bagvæggen er beklædt med en cremehvid, keramisk flise. Gulvet blødgøres af et berbertæppe af uld.

byhus århus moderne renovering soveværelse seng
© Gert Skærlund Andersen

Husets master bedroom ligger på første sal med bad og et stort påklædningsrum. På væggen hænger et spejl fra Gubi, og i loftet en Radiohus-pendel fra Louis Poulsen. Spun Light-bordlampen er fra Flos.

byhus århus moderne renovering soveværelse vitrineskab
© Gert Skærlund Andersen

I soveværelset har ejerne på kreativ vis brugt en glasvitrine fra Bisazza til opbevaring af håndklæder.

byhus århus moderne renovering badeværelse bruser
© Gert Skærlund Andersen

På badeværelset ligger fliser fra Flisegalleriet Hesseldahl. Sanitet fra Duravit og armatur ra Vola.

byhus århus moderne renovering walk in closet
© Gert Skærlund Andersen

Påklædningsrummet domineres af den store pendel fra Flos. Skabsvæg og det øvrige inventar er udført af en lokal snedker. På bagvæggen hænger et antikt spejl fra 1940'erne.