Moderne bondegård

Joan og Thomas Olesen stod med en helt fantastisk beliggende grund ned til Limfjorden uden for Skive, men de var bundet af, at de på grund af en fredning kun måtte bygge direkte oven på en gammel gårds fundament.

© Kim Ahm

Thomas Olesen, medindehaver af stearinfirmaet Diana Lys, er født og opvokset i området omkring Højslev ved Skive i det nordjyske. Så han vidste, at grunden med den gamle, utidssvarende bondegård var lidt af en perle rent beliggenhedsmæssigt. – Joan ville gerne bo et sted, hvor hun kunne have sine heste, og jeg ville gerne have et nyt, arkitekttegnet hus, og med denne beliggenhed ned til Limfjorden kunne vi forestille os begge dele, siger Thomas Olesen.

Det viste sig dog hurtigt, at de langt fra var det første håbefulde par, der havde banket på døren til den gamle bondegård, men efter et langt og kompliceret forløb endte det unge par alligevel med at have skrevet under på købsaftalen til gården.

–Vi købte ganske enkelt grund og hus uden at ane, om vi måtte gøre noget ved de gamle bygninger, så det var en tid med mange nerver, smiler Thomas Olesen skævt, for nervøsiteten viste sig at være velbegrundet.

© Kim Ahm

Den gamle bondegård Joan og Thomas Olesen overtog den gamle, røde bondegård d. 1. august 2006 og flyttede ind i deres forvandlede landsted i februar 2008.

© Kim Ahm

Joan og Thomas Olesen

© Kim Ahm

Den røde gård er blevet skrællet for al indmad og revet helt ned, hvorefter der kunne bygges nyt på det gamle fundament.

© Kim Ahm

En spændende detalje i stuen er den fremtrædende væg i naturskifer fra Kongebro Natursten. Parret så en lignende væg på en boligmesse i Herning og forelskede sig i den måde, som materialet gør væggen levende på. Det smalle vindue sidder lavt, så Joan Olesen kan sidde i stuen og have et øje på sine heste i staldbygningen ved siden af huset. Sofabordet købte Thomas Olesen som 18-årig, da han flyttede hjemmefra, Enigma-lampen er fra Louis Poulsen, mens tæppet er fra Selta Boligcenter i Viborg. Fladskærmen er en B&O.

© Kim Ahm

Den moderne bondegård set fra bunden af den store grund. Den store bygningsdel til venstre i billedet indeholder værelser, gæstetoilet og dobbelt-garage. I midten ses køkken og spiseafdelingen, og bygningsdelen til højre er stuen. Helt til højre ligger stalden, der er opført i samme stil som selve huset.

© Kim Ahm

Stuen er hævet nogle trin for at skabe fornemmelsen af at træde op på et skibsdæk. Fra de store vinduer har man en widescreen-udsigt ud over Limfjorden. Sofaerne er italienske, mens gulvet er i amerikanske egeplanker fra Selta Boligcenter i Viborg. Pejsen på hjørnet kan nydes fra både stue og køkken-alrum.

© Kim Ahm

Spiseafdelingen byder nærmest på panoramaudsigt ud over Limfjorden. Joan Olesens to heste kan stort set gå hele vejen rundt om huset.

© Kim Ahm

Det gennemførte køkken er fra Aubo og i wengétræ og hvid højglans. Parret så lige præcis dette køkken på en boligmesse. Lamperne over bordet er fra Idemøbler, mens barstolene er fra Aubo. De sorte fliser på væggen er resultatet af et uheld. Oprindeligt var der købt en hærdet glasplade, men da den sprang, skulle der findes på noget nyt. Parret syntes, at noget skulle bryde køkkenets rene look. De blanke, sorte fliser er fra Kims Fliser og Pejse i Viborg.

© Kim Ahm

For enden af gangen med indgange til husets tre værelser ligger gæste-toilettet. Her har parret som flot detalje fået indbygget et stort vindue for at fremhæve husets højde. Gennem ruden kan man se en lysekrone fra Ilva. Lampen på væggen er fra Nordlux.

© Kim Ahm

Selv fra soveværelset er der udsigt til både hestefold og fjord. Fladskærmen er elegant indbygget i sin egen lille niche. De indbyggede skabe er fra Designa i Holstebro.

© Kim Ahm

De sorte klinker skaber et eksklusivt look. De hedder Lux Pietro Del Nord Nero og er købt i Diges i Skive.

© Kim Ahm

Det store badeværelse har lange, vandrette linjer, fordi huset i denne side er lavt. Møblementet er fra Aubo, vaskene fra Duravit, og armaturer og toilet fra Axor. Spejlet er speciallavet.