Moderne bolig med plads til julehygge

Kom med indenfor i boligen med udsigt til havet, hvor julen både er moderne og hyggelig.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning spisestue spisebord
© Andreas Mikkel Hansen

Det store køkken-alrum i familien Bies hus åbner sig ud mod havet og giver et ekstra-ordinært udsyn til den omkringliggende natur. På trods af højden til loftet og det hårde betongulv er akustikken i rummet overraskende god. Sofaen er fra Ilva.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning udsigt stol lampe
© Andreas Mikkel Hansen

Familiens seneste køb er lounge-stolen Catch designet af Jaime Hayon for &tradition. Her sidder man godt og kan nyde både familietid, julestemning og vinterudsigt. Taccia-lampen på gulvet er fra Flos.

Hyggelige traditioner

Charlotte Bie er god til gøre julen varm, selvom termometeret står på frostgrader. Hun er 38 år og arbejder som skoleleder. Noget af det bedste, hun ved, er hyggestunder med børnene, og her må kage, bøger og en hule gerne spille hovedrollerne.

For Charlotte Bie er julen lig med hygge, familietid og traditioner. Hun er glad for at skabe minder med dem, hun holder af – derfor har familien en lang række traditioner, når kalenderen siger december. På listen står blandt andet en tur blandt de stedsegrønne grannåletræer for at finde det perfekte træ at pynte og danse rundt om. Hele familien er samlet om begivenheden, som altid foregår første søndag i advent. De finder træet i en skov i nærområdet, og bagefter laver de alle noget hyggeligt sammen. Sådan bliver endnu et minde med hendes yndlingspersoner skabt.

En anden tradition har plads den 1. december, hvor familien laver jule-dekorationer. Her trækker alle et navn, som er vigtigt at huske på:

– Det navn, man trækker, er den person, man skal give gave juleaften, forklarer Charlotte Bie om traditionen, der er med til at indlede den stemningsfyldte julemåned med familie skrevet højst på prioriteringslisten. Hvert år laver hun julekalendere, bager småkager i dåsevis og finder gaver til pakkekalender, som hun pakker ind i velvalgt papir.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning juletræ spisestue
© Andreas Mikkel Hansen

I husets hjerte, den åbne og rummelige spisestue, står det store spisebord fra By Løth. Her kan man sætte sig til bords i en &tradition-stol og nyde udsigten til hav og skov. Det er vigtigt med et stort bord, for hos familien Bie skal der altid være plads til ekstra gæster – både venner og bedsteforældre. Det smukke juletræ har familien fundet sammen i nærområdet på den årlige juletræstur.

De store gulvkrukker har parret fundet på et loppemarked i Nordsjælland for nogle år siden. De er begge to udført i træ, og er meget tunge, så der, hvor de er placeret, bliver de.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning gaver juletræ
© Andreas Mikkel Hansen

Juletræet er pyntet enkelt med levende lys og små hjemmelavede stjerner i hvidler. Gaverne er nænsomt pakket ind i afstemte farver og pyntet forskelligt, for der må ikke være to, der er ens.

En jul med fokus på børnene

Op til juleaften kan stemningen dog være en smule hektisk i det store hjem, så Charlotte Bie starter forberedelserne tidligt og prøver at være struktureret. Hun værdsætter et ryddeligt hjem, men børnene er vigtigst:

– Jeg kan godt lide at gøre julen pæn med et roligt univers, men der skal stadig være plads til børnene. Min datter, Johanne, har været med til at dække bordet i år, for hun er vild med indretning, siger Charlotte Bie.

Juleaften kommer resten af familien på besøg, heriblandt niecer og nevøer. I takt med at flere børn er kommet til, er der også kommet en ny tradition til, hvor gaverne pakkes op, inden maden serveres. Familien danser om juletræet, og selvfølgelig kommer julemanden også på besøg og deler gaver ud til familiens yngste.

Med gaver først og middag senere er det hele vendt lidt på hovedet, men så er der mere tid til at nyde maden uden at skulle stresse over gaverne:

– Så kan børnene lege med det, de har fået, mens de voksne kan få en afslappet middag med voksenro, siger Charlotte Bie.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning
© Andreas Mikkel Hansen

Familien består af Charlotte, hendes mand, Jonathan, hendes datter, Johanne, og parrets fælles søn, Julian. Plinten har de fundet på Den Blå Avis.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning spisebord
© Andreas Mikkel Hansen

Servietten i hør er foldet til en vifte, bundet sammen med naturlæder og pyntet med en afklippet grangren fra haven. Keramik-tallerkenen er fra Kähler, mens kopper og ske er fra Wallace Ceramic Copenhagen. Vandglassene er fra Vipp, og bestikket er fra Nicolas Vahé.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning spisebord bordopdækning
© Andreas Mikkel Hansen

For at skabe samling på det store, massive træbord har Charlotte Bie lagt lyse terrazzo-plader fra Broste Copenhagen ned langs midten. Hendes placering af pynten på midten af det lange, brede bord trækker gæsternes opmærksomhed mod bordets center. De minimalistiske sorte lysetager fra Frama med grå lys fra Søstrene Grene skaber hygge og varme.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning køkken
© Andreas Mikkel Hansen

Jødekager, konfekt og julegløgg er altid på programmet i december. Familien holder nemlig fast i deres tradition for at bage småkager sammen i køkkenet fra Margurit, hvor Charlotte Bie har dekoreret skabsdørene med nye greb i forskellige kulører. Grebene er fra Madam Stoltz ligesom glaslamperne over køkkenbordet.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning trappe kähler
© Andreas Mikkel Hansen

Trappen har hun selv designet og fået en lokal håndværker til at udføre. Krukken er fra Kähler og designet af Stine Goya.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Husets skønne badeværelse åbner sig ind til soveværelset. At træde ind i rummet er som at træde ind på et spahotel. Her nyder familien varme, luksuriøse spastunder, når kulden bider udenfor.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning badeværelse badekar
© Andreas Mikkel Hansen

På badekarret hviler et stykke massivt træ fra By Løth. Det fungerer som hylde og skaber sammenhæng mellem badekarret og den speciallavede håndvask i cement, som også rummer massivt træ fra By Løth. Økologiske badeprodukter fra danske Munkholm giver en lækker, naturlig duft til badeværelset. Julen har lige sneget sig ind med ganske små juleelementer – heriblandt en cementjulekugle fra House Doctor, som er genbrugt fra forrige jul.

jul bolig bobedre moderne jul hygge indretning udsigt bål
© Andreas Mikkel Hansen

Familien tænder bål året rundt på terrassen og investerede derfor i et æstetisk bålfad med bænk fra Raumgestalt. Det passer til terrassens ståltrappe, der med tiden indtages langsomt af den smukkeste rustfarve. Børnene elsker at riste skumfiduser med deres venner ved bålfadet. Familien går op i at have møbler, der kan tåle at blive brugt af både voksne og børn. Derfor valgte de møbler fra By Løth, der kan tåle at stå ude året rundt, og kun bliver pænere med tiden.