Mød en funky familie

Levende og dynamisk, kulørt og klassisk. Familien With Feldmans hjem rummer det hele. I deres renoverede funkisvilla på Frederiksberg trækker de på alle effekterne i husets arkitektur.

© Martin Sølyst

Funkishuset på Frederiksberg faldt egentligt på ingen måde i familien With Feldmans smag. I hvert fald ikke ved første øjesyn, for arkitektens oprindelige fine og karakteristiske detaljer fra 1931 var gennem tiden blevet sløret af en malplaceret, ornamenteret stil.

Men Maria og Morten With Feldmans næse for arkitektur tog alligevel over, og de sprang ud i opgaven, der rummede flere års arbejde med renoveringen af det, i grunden, meget smukke hus.

Vi havde kigget på hus i længere tid, bare i et helt andet område. Det var gammelt kendskab til netop denne vej med otte dobbelte funkishuse, der ved et tilfælde bragte os hertil.

© Martin Sølyst

Design og kunst mødes på tværs af stilarter og perioder gennem hele familiens hjem. Her er vi i det helt særlige herreværelse, beklædt med et unikt træpanel fra verdensudstillingen i 1935. Den gule barnestol er en original Casalino fra 1971, stålreolerne er af Verner Panton, og lampen er Philippe Starcks Rosy Angelis fra Flos. Serigrafiet er af Mogens Balle.

© Martin Sølyst

Maria og Morten With Feldman har et godt øje for design og arkitektur, og står bag interiør-virksomheden Giving & Living. Sammen har de fået det bedste frem i den karakteristiske funkisvilla fra 1931, hvis organiske og levende have danner en smuk kontrast til husets stringente linjer.

© Martin Sølyst

Havestuen bliver brugt som ekstra spisestue og arbejdsplads og er renoveret med nye glaspartier, der har automatisk solsafskærmning. Ved bordet sorte Eames-stole og henover en vindruelampe sat sammen af blå mund-blæste glasdråber fra Giving & Living.

© Martin Sølyst

Herreværelset fungerer i dag som familiens musikrum og er en hel historie i sig selv.

© Martin Sølyst

Vægrelieffet i finér var med på verdensudstillingen i Bruxelles, hvor husets daværende ejer købte det og fik indrettet hele rummet efter det. Her kan man lytte til musik og læse i Eames-loungestolen, som sammen med flygelet får selskab af klassiske og moderne lamper.

© Martin Sølyst

Spisestuen har palisanderreoler i moduler af Kai Kristiansen, fyldt med inspirerende bøger og kunsthåndværk. Parret har fundet reolerne på forskellige auktioner, og de passer godt til tanken om, at ting skal være fleksible og kunne ændres efter behov. Den lille skål på øverste hylde er lavet af keramiker Bodil Mantz og stod oprindeligt i Mortens forældres hjem. Til parrets bryllup fik de den store model på nederste hylde. Glasbordet hedder Nomos og er designet af Foster + Partners, stolene er af Eames, og lamperne henover er Miss K fra Flos.

© Martin Sølyst

Køkkenet fik en større ansigtsløftning da familien overtog huset, og er nu bygget stramt op omkring gaskomfuret med dobbeltovn fra Ilve. Selve elementerne i sort højglans er fra Ikea, mens alle stålhylder og reoler er lavet på mål af en smed.

© Martin Sølyst

Det gamle trækøleskab fra General Motors giver køkkenet en sjov robusthed og kant til de mange funktionelle møbler. Og så er det rent faktisk i brug.

© Martin Sølyst

Familien drikker vand med aktivt kul, Sumi, der renser og blødgør vandet. Glas og kul er fra Giving & Living.

© Martin Sølyst

The White Duke hedder serigrafiet af Knud Odde, der hænger over den røde Corbusier-sofa i et hjørne af opholdsstuen. I baggrunden ser spisestuens glasdør, der har assymetriske felter som en tidstypisk del af husets byggestil.

© Martin Sølyst

Funkisvillaen tager smukt imod sine besøgende med en forgang og denne hall, som har trappe op til førstesalen. Her er leget med den grafiske effekt mellem det sorte og hvide på både gulv, trappetrin og gelænder. Lampen er en Fog og Mørup-funkislampe, der er købt på auktion.

© Martin Sølyst

Badeværelset er et stort rum som under renoveringen er blevet slået sammen med det gamle pigeværelse. Det er indrettet som nydelsesrum med integrerede højttalere til musik og kunst på væggene, og parret har selv designet og tegnet møblerne med hjælp fra arkitekt Kåre Lauritzen.

© Martin Sølyst

Skabe og skuffer er specialfremstillet med fronter i palisanderfinér og bordplade i sort assuluto-granit. Jacuzzien er beklædt med mosaik fra Mosaikhjørnet, der fortsætter i brusenichen. Alle armaturer er fra Hansgrohe, sølvpuffen fra Giving & Living og håndklædet fra Mette Ditmer.