Lys, Luft og luksus

Anne-Mette og Henrik Ibsen solgte alle deres ejendele og købte nyt for at starte fuldstændigt forfra i deres totalombyggede villa i Aalborg. Resultatet er blevet et gennemharmonisk egoisthjem.

© Kennet Havgaard

Man ser det med det samme, når man drejer ned ad den lille villavej i Aalborg. Der ligger 10 ens huse - og så er der Anne-Mette og Henrik Ibsens hus. Engang lignede det alle de andre huse, men så tog det ambitiøse par fat på at realisere deres boligdrøm - en drøm, der er gået i opfyldelse, selv om den undervejs var ved at udvikle sig til et rent byggemareridt.

Da Anne-Mette og Henrik Ibsen købte huset i 2004 var det på 98 m² med en kælder på 50 m2. I dag er huset totalt forvandlet og udvidet til 200 m² plus kælder.

  • Da vi så det første gang, var det ikke huset, men beliggenheden, vi faldt for. En lille idyllisk plet med ro og fred, men alligevel tæt på Aalborg centrum, forklarer Anne-Mette Ibsen.
© Kennet Havgaard

Anne-Mette Ibsen og hendes mand skulle overkomme en årelang ombygningsproces fuld af forhindringer, før de endelig kunne flytte ind i deres ultimative drømmehjem.

© Kennet Havgaard

Huset før ombygningen.

© Kennet Havgaard

Aalborg-villaens areal blev mere end fordoblet og fik både nyt tag og ny facade.

© Kennet Havgaard

Det smukke lysindfald fra taget ledsages af lange lysekroner fra Interstudio. Det store træ er lavet af Jonas Jensen fra Blomsterdesign.

© Kennet Havgaard

Der er masser af kunst i Aalborg-villaen. Maleriet på muren ind til kontoret er af Morten Bøgh. Træstolene fra Piet Boon Zone er de samme som ude på terrassen og skaber en perfekt overgang mellem ude og inde.

© Kennet Havgaard

Terrassens træmøbler er fra Piet Boon Zone, der forhandles af Møller & Rothe.

© Kennet Havgaard

På husets nordside er der tilføjet en glaskarnap. Som i alle andre af husets rum er der herfra direkte adgang til haven eller en terrasse.

© Kennet Havgaard

Kontorets skrivebord er bredt nok til, at der kan arbejdes fra begge sider af det. Bagved kaster den store glaskarnap masser af lys ind.

© Kennet Havgaard

Spisestuen rammes ind af den råpudsede væg og det grønne tæppe, der ligesom bordet er fra Ulfs Bolighus. Stolene Cotifa er fra Interstudio, mens Mooi-lampen fås hos Møller & Rothe. Malerierne er af Morten Andersen.

© Kennet Havgaard

Køkkenet er fra Alpha Køkkener og Inventar og er specialdesignet til huset. Det er bygget op af skuffesektioner på den ene side og højskabe på den anden side. Alle hårde hvidevarer er integreret.

© Kennet Havgaard

Induktionskogepladerne fra Witt er placeret på en lang række og nedfældet i corian-bordpladen. En løsning, som ejerne finder fantastisk praktisk i hverdagen.

© Kennet Havgaard

Køkkenøen bruges til spiseplads i hverdagen. For at gøre øen mere fleksibel er der også nedlagt en vask i den. Barstolene hedder Lem og er fra La Palma, mens sølvlampen Globus er fra Møller & Rothe.

© Kennet Havgaard

Soveværelse og badeværelse er placeret i den ene ende af huset, mens gæstetoilet og gæsteværelse findes i den anden ende. Midten af huset består af ét stort rum, der rummer både stue, spisestue, køkken og kontor. I soveværelset dominerer den store elevationsseng designet af Morten Bøgh. Lamperne er fra Møller & Rothe og udstyret med fleksibel arm og hoved.

© Kennet Havgaard

Badeværelset har samme elementer som køkkenet. Bordpladen er i corian, og armaturet fra Vola. Badekarret er designet af Philippe Starck for Duravit.

© Kennet Havgaard

Gulvet i badeværelset er holdt i lyst travertin, der skaber en god overgang til egetræsparketgulvet i resten af huset.