Adventskrans og julepynt
© Lene Samsø

Kom indenfor hos salgsdirektør Theis Johnson, hvis hjem emmer af jul

Stilen i hjemmet bærer præg af varme, ærlige materialer og rolige jordfarver, der skaber en luksuriøs hotelstemning, hvor man gerne må kunne se, at det er jul.

Moderne træhus

Huset på 180 m² ligger i Espergærde og er bygget i 2018. Her bor Theis sammen med børnene Selma på 14 år og Storm på 10 år og delehunden Milo. Fra de store vinduespartier er der kig til Øresund.

© Lene Samsø
Moderne trævilla med stor terrasse

Den store træterrasse, som går hele vejen rundt om huset, bliver brugt flittigt både sommer og vinter, og her er der også pyntet op med gran og en krans på døren.

© Lene Samsø

Man skal ikke være i tvivl om, at det er jul

Man er ikke i tvivl om, at det er jul, når man besøger Theis Johnson. Allerede når man træder ind ad hoveddøren, bliver man mødt af et pyntet cedertræ, som byder velkommen på en sort marmorpiedestal på trappen.

Normalt står der en stor bananpalme her, men stort set alle de eksotiske planter i hjemmet er blevet gemt væk på kontoret.

– Det er måske lidt skørt, men jeg synes ikke rigtig, de klinger med jul, så de bliver byttet ud med grantræer i december, fortæller salgsdirektøren fra Menu.

Theis Johnson, salgsdirektør hos Menu

Theis Johnson, salgsdirektør hos Menu.

© Lene Samsø
Adventskrans og julepynt

Væggen er malet med Marble Paint fra St. Leo i farven Bredgade. Theis Johnson er på jagt efter det helt rette stykke kunst, som skal hænge på væggen, men den specielle maling giver noget struktur og taktilitet, så den sagtens kan stå rå, uden at det virker bart. De tunge gardiner fra Objekt giver noget stoflighed til rummet og er med til at understrege den luksuriøse hotelstemning.

© Lene Samsø

En tradition om juletræet

Selvom familien ikke skal holde jul hjemme i år, har de også et stort juletræ i spisestuen, som de har købt på julemarkedet i Gurre, der ligger få kilometer fra hjemmet.

Det er blevet en fast tradition at hente juletræet dér, ligesom det også ligger helt fast, at det er børnene, der skal pynte det. Hvert år skriver de ned, hvem der satte stjernen på, og så går det på skift år efter år.

– Juletræet er indbegrebet af jul, så uanset om vi holder jul hjemme eller ej, har vi altid et stort ét.

Julebord med simpel pynt

Tallerkenerne er fra Menu, bestikket fra Erik Bagger, og vinglassene er Atlantic fra Holmegaard. Stofservietterne er fra Zara og pyntet med lidt eukalyptus og en tørret limefrugt.

© Lene Samsø
Rundt spisebord i mørk træ

Det runde spisebord Androgyne fra Menu giver en god kontrast til de mange lige linjer i huset og indbyder til hyggelige julemiddage. Bordet er dækket med jordfarver, messing og elementer fra naturen, som spiller smukt sammen med resten af indretningen. Stolene og tæppet er begge fra &Tradition.

© Lene Samsø
Adventskrans med hvide lys

Theis Johnson har brugt et stort fad i travertinsten fra &Tradition som base for årets adventskrans.

© Lene Samsø

Hotelstemning som en del af indretningen

Theis Johnson har selv tegnet huset, som han flyttede ind i for fem år siden sammen med sin daværende hustru og deres to børn. Han ønskede at skabe et hjem, som havde noget luksussommerhus og hotelstemning over sig.

– Jeg har altid rejst meget, så jeg har helt sikkert været draget af en hotelstemning, som jeg har forsøgt at dyrke med de lange gardiner og badeværelserne, som har fået lidt ekstra gas.

Julegaver flot indpakket

I løbet af december kommer der flere og flere gaver under træet, som børnene kan gå og glæde sig til.

© Lene Samsø
Juletræ med julekugler

Juletræet er holdt enkelt med kugler i hvide og brune nuancer.

© Lene Samsø

Maskulinitet og femininitet i samspil

Han har valgt at indrette sig med varme, ærlige materialer som træ, sten og marmor, der, kombineret med tunge gardiner, bløde tæpper og velour, giver et perfekt samspil og balance mellem det maskuline og feminine.

– Det vigtigste for mig var at skabe et hjem, hvor der er dejligt at være. En base, hvor der er varmt og hyggeligt og plads til, at man kan lade op, fortæller Theis Johnson.

Juledekorationer

Små tableauer med kogler, levende lys og pynt skaber julestemning i køkkenet.

© Lene Samsø
Moderne køkken med flot julepynt

Køkkenet er husets hjerte og blender smukt ind i resten af indretningen, som var det et møbel. Elementerne er fra Ikea, og fronterne i røget eg er Surface designet af Norm Architects for Reform. Bordplade og backsplash er Pietra Di Fossena-marmor fra Borderstone. Lampen er en Long John fra Rubn, der med sine messingdetaljer skaber en eksklusiv sammenhæng med grebene.

© Lene Samsø
Stue med grøn sofa og julepynt

Stuen, som ligger i forlængelse af køkkenet og spisestuen, er også holdt i jordfarver og grønne nuancer med udgangspunkt i den store, bløde veloursofa fra Menu. Her er der plads til, at hele familien kan slænge sig og hygge med juleknas og julekalender. Loftslampen er fra &Tradition, væglampen er en Schottlander Mantis BS2, og tæppet er et unika fra Nanna Sylvest Interior.

© Lene Samsø

Julepynt i tråd med hjemmets stil

Farverne er holdt i rolige jordfarver, og flere af væggene er malet med Marble Paint fra St. Leo, som giver noget varme og taktilitet til rummene.

Jordfarverne går igen i julepynten, som er spredt diskret og elegant rundt i hele huset som små juletableauer. Selv badeværelset og soveværelset har fået et lille drys jul.

– Det skal passe ind i resten af indretningen, så det ikke støjer for meget, men man skal samtidig kunne se, at det er jul, siger Theis Johnson.

Sofabord med glasplade og personlighed

Et lille fint glasskrin fyldt med minder pynter på sofabordet fra &Tradition. Det er en blanding af minder fra Theis Johnsons bedsteforældre, bl.a. fyldepenne og vægte, en sten fra en rejse til Maldiverne og hans fars bilnøgler. Det er en slags livscollage af gode minder, som han løbende skifter ud i.

© Lene Samsø
Moderne og enkelt trappeopgang

Det skulpturelle cedertræ er pyntet med sjove julekugler, som børnene Selma og Storm har fået lov at købe. Der må nemlig godt være lidt humor i indretningen, så det hele ikke bliver for pænt og perfekt. Batman optræder også flere steder i huset, da det er en figur, som har en speciel betydning for Theis Johnson.

© Lene Samsø
Soveværelse med stort vinduesparti og smukt lys

Også soveværelset oser af hotelstemning med de tunge gardiner, som smukt reflekterer den skarpe vintersol. Sengetæppet er fra Menu.

© Lene Samsø

En terrasse med flere funktioner

Ejendommen ligger med kig til Øresund, og fra de store vinduespartier kan man se solopgangen. Hele vejen rundt om huset er der bygget en træterrasse, som er med til at understrege følelsen af luksussommerhus, og også her er der pyntet op med gran og lyskæder.

Det er her, der bliver holdt fester om sommeren med kulørte lamper og hjemmebygget bambusbar, men det er også her, naboer og venner kommer forbi til gløgg og æbleskiver en smuk og kold decemberdag.

– Det er det, julen kan. For mig er julen en tid, hvor vi samles noget mere med dem, vi holder af, og hygger os ekstra meget.

Stort badeværelse med badekar

Theis Johnson går aldrig i bad indenfor, men bruger den udendørs bruser året rundt.

© Lene Samsø
Badeværelset i sort og hvidt

Badeværelset er holdt i sort, hvidt og gråt og er blødt op med gardiner og et tæppe fra House Doctor i varme farver.

© Lene Samsø
Sofabord i stentøj

Menus Androgyne sofabord Kunis Breccia har fået plads i hjørnet, og også her har der sneget sig lidt julepynt ind i samspil med fund fra naturen og en udstoppet fugl.

© Lene Samsø
Sort træhus med stor terrasse

Rundt om terrassen hænger en lyskæde, som får lov at hænge hele året og lyse det sorte træhus op.

© Lene Samsø

LÆS OGSÅ