Hvid & Pink

Med udgangspunkt i et moderne grafisk univers og med hang til tidens neonfarver, var stilen lagt, da Marie og Lars Abraham skulle indrette deres nyrenoverede hjem.

© Pernille Kalund

At kunne slå dørene op til terrassen i soveværelset hver morgen og indånde den friske havluft, er i sig selv helt fantastisk, fortæller Marie Abraham, der sammen med sin mand Lars Abraham faldt for deres hus’ charmerende beliggenhed, den friske luft, stranden og det hyggelige lokale fiskermiljø, som Snekkersten i Nordsjælland byder på.

Huset er opført i 1940, er på 140 kvadratmeter og beliggende kun 100 meter fra Øresund. Fra husets to terrasser er der udsyn over vandet.

Da parret underskrev købsaftalen, var det velvidende, at huset trængte til en større renovering. På det tidspunkt var børnene, Ida og Rasmus, små, og Lars Abraham, der er adm. direktør og partner i Brand Design, som forhandler Poggenpohl på Gl. Kongevej i København, og Marie, der er skolelærer, havde begge hænderne fulde, så prioriteringen var i første omgang kun at udskifte det allermest nødvendige. Så det gamle tapet blev revet ned, og væggene malet hvide.

© Pernille Kalund

Den oprindelige dør mellem stuen og køkkenet blev fjernet og åbningen gjort større. En snedker har udført den indbyggede reol – en både funktionel og dekorativ løsning. Køkkenenelementer og bordplade er fra Poggenpohl. Lampen er fra Artemide.

© Pernille Kalund

Spiseplads med udsigt til grøn oase. Det er Lars Abraham selv, der har tegnet det store rå stålbord og derefter fået det udført. De nyindkøbte stole er designet af Paula Navone for Gervasoni. Lampen over spisebordet er designet af Ingo Maurer. Plakaten fra det dansk/svensk grafiske designstudie Atwtp er købt hos Stillebenshop.com, og er her placeret på toppen af radiatorskjuleren. Bordlampen er fra BestLite.

© Pernille Kalund

Over sofaen hænger en plakat fra Teatret Republique i København, som Marie Abraham har fået forstørret hos Vester Kopi i København og monteret på en træplade. Det grå/hvide hørtæppe og hørpuder i sofaen er fra det italienske firma Society. Det pink papirklip fra Louise Kordt er fundet på Stillebenshop.com, og placeret øverst på den dekorative stabel af bøger.

En hyggelig krog
© Pernille Kalund

En hyggelig krog i stuen med rensdyrskind, plakat fra Teatret Republique og Tolomeo Tavolo-lampe fra Artemide.

© Pernille Kalund

Hvidt i hvidt. På førstesalen blev den oprindelige væg revet ned og en ny og mindre væg bygget op. Den ellers lille repos virker nu både lysere og større.

© Pernille Kalund

I soveværelset er der fri udsigt over Øresund. På sengen er en samling af puder fra Day Home placeret i forskellige grå toner med print på. Tolomeo Tavolo-lamperne fra Artemide ved sengen går igen i flere af husets rum. Det samme gælder radiator- skjuleren. Gentagelsen giver en rød tråd igennem hele huset.

© Pernille Kalund

De hvide amerikansk-inspirerede adirondack-stole står parate på flere af husets terrasser.

© Pernille Kalund

Badeværelset på førstesalen er fra Poggenpohl med håndklæder og sæbe fra Tine K. Spejlet er skåret efter væggens mål og følger parallelt vaskens linjer.

Håndklæder
© Pernille Kalund

Håndklæder og sæbe fra Tine K.

© Pernille Kalund

Det grønne drivhus fra Juliana er placeret ovenpå en støbt hvidmalet sokkel. Inspireret fra tidligere tider, træder man en halv meter ned i drivhuset, hvilket gør det nemmere at arbejde i og ved det støbte bed. Maria Abrahams yndlingsrum er afgjort haverummet, for det er sådan hun opfatter det - som et rum. Hun nærer en stor passion for haven, året rundt, og indretter den efter de samme principper, som hun bruger indendørs. Det kommer særligt til udtryk omkring drivhuset, hvor grupper af havemøbler er placeret flere steder og giver en god rumfornemmelse. Modsat baghaven med græs, er der her valgt en belægning af perlesten.