Huset under bøgetræet

Arkitekt og snedker Peter Simonsen er medejer af køkkenfirmaet Simonsen & Czechura, som har specialiseret sig i skræddersyede løsninger. Det bærer hans eget hjem i Vedbæk i den grad præg af.

© Lars Kaslov

Alt er snedkereret til og direkte på stedet i huset, der startede sin karriere tilbage i 1912 som et fint københavner-sommerhus.

Efter utallige knopskydninger gennem tiderne, står villaen i dag med endnu en ombygning, der har givet familien mere plads både ude og inde. Byggeriet er udført med stor finesse af husets ejer, arkitekt og snedker Peter Simonsen i samarbejde med dygtige håndværkere.

Huset ligger på den oprindelige kystlinje nogle hundrede meter fra Vedbæk Havn, og mens den fine, pudsede gadefacade former sig på traditionel vis, er der en ganske anden dramatik bagved, hvor huset har karakteristiske, sorte facadepartier og kviste.

© Lars Kaslov

Træ er i fokus over alt hos snedkeren - også udenfor, hvor mahogniterrassen omslutter en fredet kæmpebøg, der giver god skygge til lækrogene.

© Lars Kaslov

Kridhvide pudsede facader er kendetegnende for denne villa fra 1912. Den klassiske, fine belægning med brosten i varierede nuancer og en beplantning med lavendler og rosenbuske giver en ro, som byder den besøgende velkommen. Den afslappede stemning står i stærk kontrast til husets mere dramatiske bagside, hvor kvistene er spidse, og facaderne er beklædt med sortmalet træ.

© Lars Kaslov

Karnapstuen er en af villaens ældre knopskydninger og bruges til hygge og læsning. De mørke lædermøbler giver en god kontrast til den lyse stil, og rummet får kant af dådyret “Jørgen” på væggen.

© Lars Kaslov

Spisestuen er som resten af huset indrettet med en blanding af gammelt og nyt. Den mørke kommode står i modig kontrast til de franske Tolix-metalstole fra Basalt. Det helt enkle, hvidlakerede bord er tegnet og bygget af Peter Simonsen specielt til det smalle spiserum. Bordet måler 80 x 300 cm. Pendlen er Philippe Starcks Romeo Soft fra Flos.

© Lars Kaslov

Den gamle entré det tidligere køkken og et værelse er slået sammen til dette lyse, nye Simonsen & Czechura-køkken med udgang til det fri. Alle sider, nicher og hylder er udformet i mdf-plader og malet. Den otte cm tykke bordplade er af elmetræ, og køkkenets form er et gammeldags rammekøkken i en nutidig fortolkning med stålsko nederst på de lodrette inddelinger. Lamperne fra Møller & Rothe giver rummet et strejf af noget råt.

© Lars Kaslov

Marmoren Jura Graublau er lagt i den nye entré og går igen på badeværelset.Entreen har indbygget vinkøleskab (tv.).

© Lars Kaslov

I gadeplan svæver den rustikke træterrasse med udgang fra køkken og stue. Under halvtaget er der både lys og varme, så sommeren kan forlænges, når aftenerne bliver kølige. Terrassen er udført i 18 cm brede, specialskårne mahogniplanker med et næsten åbent rækværk - for udsigtens skyld. Under terrassen er villaens seneste udbygninger med forældresoveværelse og nyt bad.

© Lars Kaslov

Soveværelset er en del af den nye tilbygning under terrassen. Loftet har indbyggede højttalere, og sengen er udstyret med en praktisk skohylde.

© Lars Kaslov

Badeværelset emmer af håndværksnørderi. Gulvet i brusenichen er en eneste snehvid flise, og bruseren i loftet er en Performing Shower fra Dornbracht. Badekar og toilet er fra Flaminia.

© Lars Kaslov

Klædeskabet er snedkereret er snedkereret specielt til rummet med hvidlakerede rammer og låger. Skabenes inderside er lakeret i en smuk turkis farve og udstyret med LED-lys i toppen.

© Lars Kaslov

Træbeklædningen på loft og vægge er bevaret og malet kridhvid. Rummet er åbnet op med en ny fløjdør, så man kan nyde udsigten, mens man står under bruseren.

© Lars Kaslov

Trappen er i massivt asketræ ligesom gulvene i fordelingsgangen og værelserne. For at holde en minimalistisk stil i tilbygningen er trappen trukket tilbage fra siderne, så det ser ud, som om den svæver.

© Lars Kaslov

Arkitekt Peter Simonsen er også snedker og har selv stået for en del af ombygningen. Han er medejer af det eksklusive køkkenfirma Simonsen & Czechura.

© Lars Kaslov

Det gamle badeværelse har fået en fritstående søjle i gasbeton, beklædt med gråmeleret marmor (Jura Graublau) og specialskårne spejle, der passer præcist i en 45-graders vinkel. Søjlen er designet, så den øverste del er smallere end den nederste. Det giver hyldeplads til shampoo og diverse. Vasken er en marmorkube på 30 x 30 x 30 cm. Dybden udgør cirka halvdelen af højden - resten bruges til at skjule vandlås og rør, så udtrykket fremstår rent. Armaturet er fra Vola, og brusesystemet fra Hansgrohe.

Relaterede Artikler