Køkkenet er et egetræskøkken fra Kvänum. De hårde hvidevarer er fra Gaggenau. Jakob Mielcke ser dem som de bedste på markedet, og det er også dem, de bruger i hans restaurant, Mielcke & Hurtigkarl, ved Frederiksberg Have. _Han bruger mange timer i køkkenet derhjemme, både alene og sammen med sin kæreste, Ditte. Til hverdag laver han tit braiserretter, som kan hygge sig, imens han bruger tid med børnene. Han rejser og arbejder meget, så han øver sig i ikke at bruge fire timer på madlavning. Når det skal gå rigtig stærkt, laver han pastaretten cacio e pepe, som falder i god jord hos børnene, der elsker ost. G__ulvet kom til sammen med køkkenet, da parret renoverede stueetagen. Valget faldt på plankegulve fra Dinesen i Douglas. _
Når Jakob Mielcke tryller i sit køkken hjemme på Frederiksberg, er der jævnlig gæs og vilde harer, der skyder genvej forbi køkkenvinduet. Han og kæresten Ditte bruger flittigt råvarer fra naturen omkring dem, når de laver mad i deres nye køkken, som bærer præg af, at der bor en kok i huset:
– Køkkenet er lavet sådan, at mit udstyr kan gemmes væk, for det kan ret hurtigt blive som en temapark med alle mulige åndssvage maskiner, så vi har lavet et jalousiskab, hvor de kan skjules, men også er lette at komme til, fortæller Mielcke. Ser man bort fra maskinerne, adskiller hans private køkken sig meget fra køkkenet i hans restaurant, Mielcke og Hurtigkarl: