Forvandlet 70'er-villa

Anette Reiss og Jesper Christensen fik på bare fem måneder forvandlet et yderst istandsættelses-parat hus i Silkeborg til en indbydende og lækker villa med en indretning, der respekterer husets 70’er-stil.

© Mikkel Adsbøl

Han må da være fuldstændig sindssyg! Sådan tænkte og udbrød Anette Reiss, da hendes mand, Jesper Christensen, kom hjem og fortalte, at han havde fundet drømmehuset.

Huset i Silkeborg trængte nemlig virkelig til en istandsættelse, så selv efter at have set det, var hun stadig i tvivl. Faktisk så meget, at Jesper Christensen også blev det. Men tre uger efter havde de skrevet under på kontrakten. Og fem måneder senere flyttede de ind.

At de alligevel valgte at købe huset, skyldes blandt andet, at det har en arkitektur fra 70’erne, som parret forelskede sig i, og at det ligger i et dejligt kuperet område, med skov, marker og enge lige bagved.

Samtidig er det rent faktisk Jesper Christensens lidenskab at renovere huse – ud over huset, de bor i, er han også i gang med diverse sommerhusprojekter.

© Mikkel Adsbøl

I stuen indbyder den klassiske lædersofa til afslapning og hygge. Billedet over sofaen er et værk af Rune K. Drewsen, der forhandles hos galleriet Rumkammarat. Sofabordet er fra Alletiders Design i Juelsminde, og den utraditionelle væglampe er fra Flos. Igen lyser små velvalgte detaljer som fx en rød mundblæst glasvase op i det samlede retroudtryk.

© Mikkel Adsbøl

Det var husets arkitektur fra 1970’erne, der overbeviste Anette Reiss og Jesper Christensen om, at det skulle være deres nye hjem – også selv om der virkelig skulle renoveres igennem.

© Mikkel Adsbøl

Overalt i huset har parret med sikker hånd indrettet den nyrenoverede bolig med hvide materialer og elementer fra naturen. Her er det et lille hyggehjørne i stuen på husets førstesal. Brænde-ovnen fra Hwam, der hænger på væggen, er designet af Strand + Hvass og kan sagtens hænge på en smal væg, da den har en skydelåge, der skubbes op, når der skal fyres. De høje, sorte lysestager fra Normann Copenhagen tages i brug, når der ikke er ild i brændeovnen.

© Mikkel Adsbøl

Man er ikke i tvivl om parrets sans for at sætte gamle klassikere, der respekterer husets retrostil, sammen med nyere design og friske farver. Safari-læderstolen, designet af Arne Norell, er en rigtig hyggestol, her med en pude fra Neon Living. Vasen med grenen, der sammen med træskulpturen på kommoden trækker den omkringliggende natur med indenfor, er fra Holmegaard, og fuglen er Eames’ House Bird. Kommoden har parret købt på Lauritz.com.

© Mikkel Adsbøl

Husets køkken er en del af et stort køkken-alrum, som også hænger sammen med stuen på førstesal. Derfor ville Anette Reiss og Jesper Christensen gerne have en meget neutral køkkendel, der kunne gå i ét med stuen, så køkkenet ikke synede af så meget. De fik HTH til at levere køkkenlågerne i en mat sortgrå farve, så køkkenet mere fremstår som et møbel i rummet. Spisebord og stole er fra Hay, og de røgfarvede vaser i forskellige former er fra Holmegaard.

© Mikkel Adsbøl

De sorte persienner er lavet specielt til huset. De er fem cm brede og fra Faber. Vindueskarmens rødlige indslag er en vase fra Habitat.

© Mikkel Adsbøl

Der er dømt stemningsfuld dramatik i husets nyrenoverede badeværelse, hvor både gulv og vægge er holdt i helt mørke farver. Træstubben/taburetten fra CasaShop bruger parret både i stuen og på badeværelset. Armaturerne er fra Vola, og fliserne er fra Casa Dolce Casa.

© Mikkel Adsbøl

I entreen hersker et lyst og let udtryk. Den specialdesignede, lofthængte tøjstang til overtøj giver ekstra gulvplads i rummet.