Forsigtig fornyelse af typehuset
Jens og Theresa købte et velbevaret Friis og Moltke-hus, som deres patinerede møbelklassikere passede perfekt ind i. Men huset trængte til en opdatering og var samtidig for lille til familien på fire. Se her, hvordan de moderniserede og byggede til uden at ødelægge den særlige ånd i huset.
AfFamilien Madsen fik: en tilbygning på 47 m2 med to store teenageværelser og kombineret garderobe/hjemmekontor samt en nænsom renovering af det eksisterende hus på 124 m2. Nyt snedkerkøkken, to nye badeværelser, store glasskydedøre til haven fra stuen og alle soveværelser samt belysningsplan med bl.a. 45 loftsspots.
Processen: Arkitekt Rasmus Bak har leveret skitser og tegninger til myndighedsgodkendelse samt ydet æstetisk rådgivning i projektperioden. Ombygningen tog ca. et halvt år og blev varetaget af en entreprenør, der styrede projektet igennem med en række underleverandører.
Pris 1,6 mio. kr. Arkitekthonorar 25.000 kr. Rådgivningen omfattede skitseforslag, godkendelse hos myndigheder samt æstetisk rådgivning.
BILLEDE Før-foto af stuen: Den oprindelige stue var adskilt fra køkkenet og spisestuen.
For at koble hus og terrasse bedre sammen anbefalede arkitekten at udskifte det oprindelige facadeparti med store glasskydedør. Shakerbordet med design af Børge Mogensen er akkompagneret af Wegners W2-spisestuestole med flettede sæder. Parret købte bordet af en gammel dame i Frederikshavn for omkring 20 år siden. Over bordet hænger en PH 4 1/2 - 4 glaspendel.
Skydedøren ind til voksenbadet er genbrug fra husets tidligere gangareal. Også fliserne af skifer er genbrug. Badekarret er fra Ifö, og armaturet fra Grohe. Skamlen i forgrunden er fra Skagerak.
Overgangen mellem det oprindelige hus og den nye tilbygning er et fællesrum, som familien kalder for flexrummet. Flexrummet fungerer både som kontor og garderobe. Glasdørene mod haven giver et skønt dagslys i rummet. Skabene er fra Ikea, men lågerne er blevet sprøjtelakerede i specialfarver, der er inspireret af en serie bakker af Finn Juhl.