Find en tilbygning ...

To af de tre bygninger på ovenstående foto er fra 2001 – den sidste er en helt ny tilbygning fra sidste år, der har givet Trine og Anders Leth og deres tvillinger –cirka 120 m² mere at boltre sig på i det skønne hus.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien:
Trine Leth er oprindeligt uddannet syge-plejerske og har en Executive MBA. Anders Leth er konsulent i stålbranchen. Deres tvillinger, Josefine og Oskar, er fire år.

Forhistorien:
–Vi boede i området, bare tre veje væk fra dette hus, men da vi ventede tvillinger, havde vi brug for mere plads, og så fandt vi det her. Huset var bygget i 2001, men det var ikke rigtig blevet færdigt, og vi kunne se, at vi kunne sætte vores eget præg på det

Udgangspunkt og behov:
–Det oprindelige hus fungerede jo i bund og grund fint, men vi begyndte med det samme at tænke på, hvordan vi kunne få endnu mere ud af huset. Vi manglede plads i stueetagen, da det ikke er optimalt med to små børn, der hele tiden skal op og ned ad en trappe. Så det var et stort ønske at få en stue i stueetagen.

© Andreas Mikkel Hansen

Trine og Anders Leths hus i Sejs ligger i anden række ned til Borre Sø ved Silkeborg, og med til parrets grund hører et stykke søbred og en bådebro 50 meter fra huset, hvorfra hele familien ofte sopper og sejler i kajak og motorbåd.

© Andreas Mikkel Hansen

Huset før Da Trine og Anders Leth købte huset i Sejs i 2006, så ankomsten til huset således ud. Til venstre anes det oprindelige hus, og til højre ses garagen – og mellem de to bygninger stod bare en bøgehæk. Det oprindelige hus var på 190 m² og som udgangspunkt funktionelt og i god stand.

© Andreas Mikkel Hansen

Den nye stue har højt til loftet og fremstår derfor lys og rummelig. De italienske fliser fra Fliseforum giver den lyse fornemmelse en hånd, samtidig med at de er praktiske i et rum, hvor der er en del trafik, fordi de er hurtige at feje eller vaske over. Længst væk i dette billede ses køkken-alrummet, og det oprindelige hus begynder omtrent dér, hvor den nye trappe op til førstesalen er. Den hvide sofa er fra Natuzzi, og den effektfulde lampe i loftet er Maskros fra Ikea. Den store hvide krukke er fra Grøn Fritid i Silkeborg.

© Andreas Mikkel Hansen

Denne vinkælder er den eneste af sin slags i Danmark, for Anders Leth har selv udtænkt den. Og ideen kom til ham i sidste øjeblik i form af en spam-mail om en sjov og speciel amerikansk kartoffelkælder. – Håndværkerne var allerede i gang med at grave ud til sokkel, og de fik vist lidt af et chok, da jeg kom susende hjem og sagde, at nu kunne de godt stoppe med at grave, for vi skulle lige tænke en vinkælder ind i byggeriet, griner Anders Leth.

© Andreas Mikkel Hansen

Den moderne bondegård er selvfølgelig også på forkant med de nye digitale muligheder. Anders Leth har sammen med B&O i Silkeborg tænkt elektronikken ind i huset fra starten, og da ombygningen stod for døren, havde B&O lige netop lanceret B&O Gateway, som betyder, at Trine og Anders Leth kan styre hele huset fra iPhones og iPad – i stedet for 20 for- skellige fjernbetjeninger.

© Andreas Mikkel Hansen

Trine og Anders Leth med tvillinger Josefine og Oskar har fået et helt nyt hus – og mange flere kvadratmetre – ved at bygge det eksisterende hus sammen med garagebygningen.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er næsten en kirkeagtig stemning i den store, nye stue, og tømreren, der har stået for lofterne i tilbygningen, laver også tit kirkelofter, så akustikken i rummet er i orden. Døren fører ud til den nye gang og adgangen til garagen og legerummet ovenpå. I hjørnet er der dømt hyggestund ved brændeovnen fra Meteor med en Stingray-gyngestol fra Fredericia Furniture og standerlampe fra Ikea. Maleriet har Trine og Anders Leth købt på Lauritz.com, og det er malet af Henrik Busk Andersen.

© Andreas Mikkel Hansen

Herfra begynder det oprindelige hus og her er det også tydeligt, hvordan den nye tilbygning har åbnet huset op, så der er en god forbindelse mellem førstesalen og stueetagen. Trappen er specialdesignet til huset, og siderne i glas får trappen til at virke let og lukker masser af lys igennem. Bag halvmuren er familiens køkken, og barstolene ved muren er Magis Bombo-model. Det oprindelige hus har en dejlig karnap, som Trine og Anders Leth har indrettet med to sorte Corona-stole.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - her ses grunden fra bagsiden hvor der før bare var en grøn plæne og bøgehækken, som gik fra bygning til bygning. Dette udeareal blev ikke rigtig brugt, da der også er en have på forsiden af det oprindelige hus og et “skovhjørne” nede i hjørnet af grunden.

© Andreas Mikkel Hansen

Efter - bag tilbygningen er der blevet skabt en skøn oase af en terrasse, som har givet Trine og Anders Leth endnu flere kvadratmeter, for når man åbner de brede foldedøre, så går stue og terrasse i ét og skaber et stort opholdsrum, hvor hele familien opholder sig rigtig meget. Her plasker Oskar i jacuzzien, som bliver brugt både sommer og vinter.

© Andreas Mikkel Hansen

Oprindeligt var der små skråvinduer i soveværelset på førstesalen, og Trine og Anders Leth ville gerne åbne op, så de kunne få mere lys ind og udnytte den skønne søudsigt. Lige da Trine og Anders Leth flyttede ind i huset i 2006, lancerede Velux dette Cabio-vindue, og parret blev nogle af de første, som fik løsningen installeret. Vinduet åbner helt op, så man kan stå helt ude i kvisten og på den måde nærmest få en lille altan forærende.

© Andreas Mikkel Hansen

Det var et stort ønske for Trine Leth at få mere skabsplads i forbindelse med tilbygningen, og det lykkedes her i gangen, der fører fra den nye stue og ud til garagen. Hele venstre side er én stor skabsvæg med indbyggede skabe fra Mogensen Danmark. Under trappen anes døren ud til garagen, og trappen fører op til et stort og lyst legerum, der udnytter kvadratmeterne ovenpå garagen.

© Andreas Mikkel Hansen

Den store, nye terrasse rummer også et lækkert loungeområde med møbler fra Cane-line.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkken-alrummet ligger i den oprindelige del af huset, hvor Trine og Anders Leth ikke har lavet det helt store om. Ellipse-bordet har selskab af Arne Jacobsens Lilje-stole, maleriet er af Poul Erik Lyhne Elkjær, og lamperne er fra Ikea. Brændeovnen er designet af Jacob Jensen for Heta.