Et nybygget drømmehus med julerier og varme nuancer

I det nybyggede hjem er der plads til et ekstra stort juletræ - der er nemlig hele 7 meter til loftet.

Drømmehuset

hos Sara og Thomas Agersborg fra Møbel Copenhagen er der plads til et ekstra stort juletræ til at slå julestemningen an.

For i deres nybyggede drømmehus er der syv meter til loftet og et flot lysindfald over et interiør i varme nuancer.

© Foto: Lene Samsø

Huset har parret Sara og Thomas Agersborg selv tegnet i samarbejde med en arkitekt. Her er dagslyset, haven samt en udsigt til åbne marker med hestefolde tænkt ind.

Perfekt scene til en stemningsfuld jul

Gennem store vinduer er der udsigt til åbne marker og en romantisk hestefold. Alt sammen den perfekte scene til en stemningsfuld jul hos familien Agersborg, som bor i et 360 m² stort hus i Nordsjælland.

Ud over de to forældre, Sara og Thomas Agersborg, som er ejere af møbelfirmaet Møbel Copenhagen, tæller familien også de tre børn Sophia på 12 og tvillingerne Victor og Emily på 15 samt hunden Daisy, en landseer på tre år.

© Foto: Lene Samsø

Syv meter højt til loftet er der i stuen, hvor de høje vinduespartier giver et fantastisk lysindfald. De lange, mørkeblå velourgardiner,
der går fra gulv til loft, er syet af Living Art med stof fra Kvadrat. Pendlerne er fra Petite Friture og hedder Vertigo. De er næsten kunstværker i sig selv. Det fire meter høje juletræ står smukt i rummet og er pyntet med julekugler, som familien har taget med hjem fra rejser rundtomkring i verden.

I julen trækkes stikket for en stund

Hos familien kan hverdagene være hektiske. Børnenes sport fylder med både fodbold og gymnastik på eliteplan. Og for forældrene, som driver deres møbelfirma med en vision om hele tiden at være frontløber på nyt design og samtidig flytte grænser, kræver det
ligeledes mange arbejdstimer.

Derfor er det særligt vigtigt for familien at sikre, at december-måned og julen er anderledes rolig.

De sørger alle sammen for at trække stikket for en stund, så de har tid til at fordybe sig i højtidens traditioner.

– Vi trives alle med travlhed. Og arbejde med firmaet er vildt spændende, men min familie er det vigtigste for mig. Det er dem, der har gjort mig til den, jeg er, forklarer Sara.

© Foto: Lene Samsø

Rumlighed og udsyn præger hele ens fornemmelse af boligen, hvilket er tydeligt her under loftet med det arkitektoniske svaj, hvor stue, køkken og spisestue glider sammen.

Et juletræ med minder fra hele verden

Sara og Thomas rejser meget, ikke kun med arbejdet, men også privat med familien.

På ferierne har de tid til at fordybe sig i hinanden og blive inspireret af nye oplevelser, som får deres kreativitet til at spire på ny. Afrika er en favorit, som de har besøgt mange gange.

– Naturen, roen, farverne og vildskaben tiltrækker os, og det afspejler sig også i vores indretning herhjemme. Fx er zebraskindet på gulvet et, som vi har taget med hjem fra Sydafrika. Desuden køber vi også altid en ny julekugle med hjem til juletræet. Det har været en tradition i mange år, og vi elsker, at juletræet på den måde består af minder fra hele verden, som kommer frem, når vi hvert år pynter det i fællesskab, fortæller Sara.

© Foto: Lene Samsø

Små dekorationer skaber stemning i hele boligen over julen.

© Foto: Lene Samsø

Julekugler fra hele verden pynter på juletræet som et væld af rejseminder, der hvert år er et glædeligt gensyn.

© Foto: Lene Samsø

Lysestage i hvid marmor fra Louise Roe har fået selskab af et hvidt dådyr fra en julestue.

© Foto: Lene Samsø

Gaspejsen fungerer som rumdeler, samtidig med at den skaber hygge i spisestuen, køkkenet og stuen. Julegaverne bliver løbende pakket ind, i takt med at de bliver købt, og de er således en del af julepynten i den hyggelige julemåned. Tapetvæggen, som ligner små guldmosaikker, er fra franske Élitis. Taburetten Angel er designet af Gry Holmskov.

Et imponerende hjem, som har været 4 år undervejs

Den imponerende loftshøjde i stuen giver mulighed for et ekstra stort juletræ til den voksende samling af julepynt.

– Højden giver plads til et juletræ så stort, at vi skal have en stige for at sætte stjernen på det smukke træ, siger Sara.

Det er fire år siden, familien startede sin rejse mod drømmeboligen.

– Da vi købte huset, var det som en grund, hvor der lå et sommerhus på. Tanken var at rive sommerhuset ned og bygge drømmehuset. Men for at lære stedet, området og faktisk også lysindfaldet at kende flyttede vi først ind i sommerhuset og boede der i en periode, inden vi fik tegnet det nye hus. Da vi så kunne mærke, hvad der var det helt rigtige for os, fik vi lavet tegningerne til vores hus, fortæller Sara.

– Under byggeriet flyttede vi i sommerhus i Asserbo. Det er faktisk først her fire år efter, at huset står helt færdigt. Indtil nu har der lige manglet lidt i færdiggørelsen, hvilket har været frustrerende for os. Selve indretningen har jeg først fået styr på for nylig. Og det var, da jeg til sidst fik hjælp af en boligstylist til at tage beslutninger. Det var godt givet ud, for hun var dygtig til at læse mig, og selvom jeg har arbejdet i 20 år i møbel-branchen, så gjorde min travle hverdag, at jeg havde brug for en at sparre med om min egen private indretning og både skabe sammenhæng og få overblik, siger Sara.

© Foto: Lene Samsø
© Foto: Lene Samsø

Gaverne er der gjort ekstra ud af, fordi de pynter i huset hele julen.

"Godt design og farver inspirerer mig"

Det betyder alt for mig at bo dejligt, og at vores hus og indretning giver mig en følelse af velvære. Godt design og farver inspirerer mig. Jeg er typen, der tør sætte et guldfarvet tapet op, som ligner små mosaikker, på væggen i spisestuen. Det passer i øvrigt ekstra godt ind her til jul og til al min julepynt. Nu, hvor der er kommet orden på indretningen, og det hele er færdigt, er glæden ved at skulle holde juleaften hjemme med familien endnu større. Især fordi jeg elsker at pynte op og dække et smukt julebord, siger Sara.

© Foto: Lene Samsø

Spisebordet er parrets bryllupsgave til hinanden. De har selv designet det, og det er udført af en lokal møbelsnedker i massivt wengé-træ. Stolene rundtom hedder DSR og er designet af Charles & Ray Eames i 1950 og produceres hos Vitra.

© Foto: Lene Samsø

De lyse sofaer i stuen fra Fendi giver varme til rummet sammen med puderne fra franske Élitis. Sofabordene, Lili, er fra Sara og Thomas’ eget møbelfirma, Møbel Copenhagen, og er designet af Takumi Hirokawa.

© Foto: Lene Samsø

I et hjørne står loungestolen Lean, som er designet af GamFratesi og betrukket med mørkeblå velour fra Kvadrat. Den enkle juledekoration er lavet af en stor lærkegren og julepynt fra By Wirth. Den runde lampe, Glo-Ball, er fra Flos.

© Foto: Lene Samsø

Spisestuestolene, Font Regular, er polstret med boucléstof, Louison, fra Pierre Frey og er designet af David Thulstrup for Møbel Copenhagen.

© Foto: Lene Samsø

Stuen bader sig i lys året rundt. Zebraskindet er hjembragt fra en rejse til Sydafrika. I forlængelse af stuen ligger køkkenet fra Multiform i røget eg. Den hvide bordplade af Corian har barhøjde i den ene side, og i den anden er der formet en spiseplads. De sortlakerede barstole, Cuba, er fra Møbel Copenhagen. Lampen over køkkenbordet med læderremme er fra Rubn og hedder Long John.

© Foto: Lene Samsø
© Foto: Lene Samsø
© Foto: Lene Samsø

Sara elsker at dække et fint bord, så hendes gæster føler sig ekstra velkomne. På julebordet er en hvid dug, der er speciallavet til det brede bord. Dækketallerkenerne er fra Stelton, og tallerkenerne er et Jette Frölich julestel. De er pyntet med mørkeblå hørservietter og servietringe i messing og hvidt marmor fra Cozy Living samt juleroser og hjemmelavede navneskilte lavet af Fimo-ler. Vinglassene er fra Broste, og champagneglassene er gamle arvestykker. Liv og lys på bordet er skabt af forskellige størrelser bloklys, grene og kogler fra skoven samt vaser med blomster og julekugler.

© Foto: Lene Samsø

Stemningsfuldt stilleben skaber liv i badeværelset gennem en blanding af flere materialer.

© Foto: Lene Samsø

Soveværelset er lagt sammen med badeværelset med en visuel adskillelse i form af en farvet væg, Stiffkey Blue fra Farrow & Ball skaber et roligt udtryk i kontrast til det hvide badeværelse. Sengen er fra Carpe Diem Beds, model Bornö, og gavlen er betrukket med Designers Guild Zaragoza 24. Sengetæppet og puderne er fra Élitis. Det dekorative badekar og vaskeskab er fra Copenhagen Bath, og armaturerne er fra Dornbracht.