En ny planløsning til ændrede ønsker og behov

Gitte og hendes familie har kig på et etplanshus, men er i tvivl om, hvordan de kan indrette efter deres ønsker og behov. Vores indretningsekspert giver her sine bedste råd til den optimale planløsning.

Indretningshjælp ønskes!

På grund af sygdom er vi desværre nødsaget til at sælge vores højtelskede hus, da det er i 3 etager og der ikke kan etableres hverken trappelift eller elevatortårn.

Vi har nu kig på et etplanshus i nabolaget - dem er der ikke mange af - men vi er usikre på, hvorvidt vi kan indrette det efter vores ønsker.

Plads er der nok af - men vi har ikke brug for de mange værelser og vil gerne have åbnet op mellem nuværende stue ( hvor vi vil lave spisestue med plads til vores store familie ved højtider osv) og kommende dagligstue.

Vi tænker franske døre ind til det nuværende soveværelse, og så lægge dette rum sammen med tilstødende værelse og have dagligstue her? Eventuelt erstatte vinduespartiet med skydedøre ud til haven.

Det store problem er køkkenet. Vi ønsker os brændende et stort arbejdskøkken, da vi har stor glæde af at lave mad, sylte og bage. Pt er det et lille tætpakket rum uden megen albueplads. Der er etableret åben forbindelse til stuen i form af en halvmur, men spisepladsen ligger "om hjørnet". I bryggerset sidder gasfyret og i stuen står en masseovn. Til den anden side er der bad, så kan vi overhovedet få et stort køkken- gerne med en lille daglig spiseplads. Plantegningen er desværre ikke af bedste kvalitet, men det er den eneste vi har kunnet få adgang til på nuværende tidspunkt. På forhånd mange tak,

Vh Gitte Fausing.

Kære Gitte,

Jeg har lavet to forslag til jer. Jeg er gået en lidt anden vej med rumfordelingen end hvad jeg har kunnet få ud af jeres brev, således at køkkenet er kommet i fokus, da det lyder til at være det største ønske for jer med et herligt stort familierum.

I begge forslag er jeres private værelsesafdeling ens, med et nyt stort master bedroom med masser af skabsplads, et gæsteværelse og det eksta bad.

Det badeværelse, der ligger åbenlyst i vejen imellem vindfang og køkken, foreslår jeg fjernet og bygget op væg til væg med det eksisterende badeværelse, så det er nemt at føre installationerne sammen. Entreen bliver derved bredere med god plads til ankomst og til nye garderobeskabe og en bred glasdør ind til de nye herligheder, som enten er en åben spisestue eller en åben opholdsstue. Med åben mener jeg, at gangen nu er integreret i indretningen, så den ikke opleves som spildplads.

I har således to muligheder: Enten indretter I opholdsstue i midten med en bred skydedør ind til køkkenet der kobles sammen med et stort alrum med spiseplads, lille opholdshjørne og (fælles for begge indretninger) en arbejdsplads i hjørnet mod bryggers.

Eller I indretter spisestue i midten med åben, skrå forbindelse til køkkenet og et bredt fløjdørsparti imellem køkken og opholdsstuen med ovn og arbejdshjørnet.

Køkkenet er ens indrettet i begge forslag, med blændet dør ind til den tidligere spisestue.

Det er en glimrende idé at lave døre fra midterstuen ud til haven, hvis I vælger at have spisebordet her, mens I er godt tjent med almindelige vinduer i den stue, hvor I vælger at have jeres sofaer og lænestole.

Bedste hilsener Lone