Den store drøm
I Risskov uden for Århus har et par forvandlet et traditionelt parcelhus fra 1980erne til et moderne hjem i naturlige materialer. Resultatet er grafisk, praktisk og smukt.
Familien:
Lars Fournais er adm. direktør og flyttede sammen med sin hustru Dorthe ind i huset i 2010.
Forhistorien:
Vi havde boet i Bjerringbro i 14 år, men jeg fik nyt job, så vi skulle flytte. Vi er begge opvokset i Århus, så vi ville gerne tilbage. Vi kiggede på næsten 20 huse, men der var ikke rigtig nogen, der passede os.
Vi havde egentlig ikke lyst til at gå i gang med et ombygningsprojekt, men sådan endte det alligevel, og det er vi glade for idag.
Udgangspunktet:
Det var et helt almindeligt klassisk parcelhus fra 1980erne ikke et hus, der tiltalte os, men grunden havde et stort potentiale, og huset rummede ingredienserne til en god ombygning.
Det store køkken er fra Uno form På køkkenøen ligger en bordplade i stål den længste, som Unoform har leveret. Den vejer 450 kg, og der skulle otte mand til at bære den ind og montere den. Det er de samme gulvfliser, der går igen i hele underetagen, og de samme, der er ført ud på terrassen, hvilket giver et meget harmonisk udtryk. Maleriet i køkkenet er malet af Malene Volf Munch.
Vinkælderen er rykket op i et rum ved siden af køkkenet bag en glasdør. Rummet er naturligvis fugt- og temperaturstyret og gemmer Lars Fournais vinsamling og et imponerende antal whiskeyflasker, som også repræsenterer en stor hobby.
Her ses stueetagen fra 1. sal Både stuen og 1. sal har en hjørneformet brændeovn. Det store maleri er af Sergei Sviatchenko, og den imponerende lampe, Taraxacum, designet af Achille Castiglioni for Flos, bruger 60 pærer.
Den smukke Hope-lampe designet af Francisco Gomez Paz for Luceplan, er en nyfortolkning af den klassiske lysekrone og sender et stemningfuldt skær over ellipsebordet i spisestuen. Syver-stolene har fulgt familien i 20 år, men er fornylig blevet ombetrukket. Opbevaringsmodulet på væggen er fra Montana. Under den grafiske ståltrappe står en 82 X-stol fra Lange Productions. Den er designet af Preben Fabricius og Jørgen Kastholm i 1968.
Inde i overetagen i træ er der indrettet tv-stue i den ene ende og læsekrog i den anden. Corona-stolen fra Erik Jørgensen står sammen med en sofa, et sofabord og en gulvlampe fra Thorsen Møbler. De grønne puder er fra Hay. Vasen er fra Holmegaard.