Den store drøm

I Risskov uden for Århus har et par forvandlet et traditionelt parcelhus fra 1980’erne til et moderne hjem i naturlige materialer. Resultatet er grafisk, praktisk og smukt.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien: Lars Fournais er adm. direktør og flyttede sammen med sin hustru Dorthe ind i huset i 2010.

Forhistorien: –Vi havde boet i Bjerringbro i 14 år, men jeg fik nyt job, så vi skulle flytte. Vi er begge opvokset i Århus, så vi ville gerne tilbage. Vi kiggede på næsten 20 huse, men der var ikke rigtig nogen, der passede os.

Vi havde egentlig ikke lyst til at gå i gang med et ombygningsprojekt, men sådan endte det alligevel, og det er vi glade for idag.

Udgangspunktet: –Det var et helt almindeligt klassisk parcelhus fra 1980’erne – ikke et hus, der tiltalte os, men grunden havde et stort potentiale, og huset rummede ingredienserne til en god ombygning.

© Andreas Mikkel Hansen

Det store køkken er fra Uno form På køkkenøen ligger en bordplade i stål – den længste, som Unoform har leveret. Den vejer 450 kg, og der skulle otte mand til at bære den ind og montere den. Det er de samme gulvfliser, der går igen i hele underetagen, og de samme, der er ført ud på terrassen, hvilket giver et meget harmonisk udtryk. Maleriet i køkkenet er malet af Malene Volf Munch.

© Andreas Mikkel Hansen

Vinkælderen er rykket op i et rum ved siden af køkkenet bag en glasdør. Rummet er naturligvis fugt- og temperaturstyret og gemmer Lars Fournais’ vinsamling og et imponerende antal whiskeyflasker, som også repræsenterer en stor hobby.

© Andreas Mikkel Hansen

Her ses stueetagen fra 1. sal Både stuen og 1. sal har en hjørneformet brændeovn. Det store maleri er af Sergei Sviatchenko, og den imponerende lampe, Taraxacum, designet af Achille Castiglioni for Flos, bruger 60 pærer.

© Andreas Mikkel Hansen

Den smukke Hope-lampe designet af Francisco Gomez Paz for Luceplan, er en nyfortolkning af den klassiske lysekrone og sender et stemningfuldt skær over ellipsebordet i spisestuen. Syver-stolene har fulgt familien i 20 år, men er fornylig blevet ombetrukket. Opbevaringsmodulet på væggen er fra Montana. Under den grafiske ståltrappe står en 82 X-stol fra Lange Productions. Den er designet af Preben Fabricius og Jørgen Kastholm i 1968.

© Andreas Mikkel Hansen

Inde i overetagen i træ er der indrettet tv-stue i den ene ende og læsekrog i den anden. Corona-stolen fra Erik Jørgensen står sammen med en sofa, et sofabord og en gulvlampe fra Thorsen Møbler. De grønne puder er fra Hay. Vasen er fra Holmegaard.

© Andreas Mikkel Hansen

Det var et ønske fra starten at huset skulle have en tagterrasse. Her kan familien trække sig tilbage med en kop kaffe om formiddagen i weekenden. Det er også et oplagt sted at nyde en drink før middagen. Der er desuden etableret et lille udekøkken, som kan bruges om sommeren. Møblerne er fra Cane-line.

© Andreas Mikkel Hansen

Terassen på bagsiden af huset er bygget op i fliser af samme type, som er brugt indenfor i stueetagen. Havemøblerne er fra Cane-line.

© Andreas Mikkel Hansen

Når avisen skal læses, eller når der er en god bog på programmet, findes der ikke noget bedre end at sidde i FK 87 Grashopper-stolen med udsigt til haven.

© Andreas Mikkel Hansen

Der blev tænkt i helhed og harmoni da haven skulle anlægges. Haven er nem at holde, og de smukke højbede i træ med grøntsager og krydderurter passer perfekt til det arkitektoniske udtryk.

© Andreas Mikkel Hansen

Wellnessområde Dorthe og Lars Fournais havde en stor drøm om at få et wellnessområde i huset. Det store badeværelse er indrettet af indretningsarkitekt Vibeke Brinck. Det ligger i forbindelse med soveværelset, og fra spabadet fra Duravit er der udsigt til den lille japanske have, som også ses i bunden af billedet øverst på siden.

© Andreas Mikkel Hansen

Huset før ombygningen Det var et klassisk 1980’er-parcelhus i et plan, som familien Fournais overtog. Første gang, de så huset, tænkte de, at det var alt for kedeligt, men efter at de havde set den store have, og arkitekten havde overbevist dem om, at det var helt rigtigt som fundament for deres drømmehus, slog de til og købte det. Der er ikke meget tilbage af det oprindelige hus i dag, men fundamentet og ydermurene er genbrugt i det nye projekt.

Relaterede Artikler