Beundringsværdig villa i Dragør med grafiske detaljer

Den imponerende, moderne villa har fantastisk udsyn til Øresund. Her er der fokus på rene linjer forbundet med glas, der giver frit udsyn til den omkringliggende natur.

Drømmen i Dragør - lige mellem himmel og hav

Med første parket til Øresund har Heidi og Kasper Egelund bygget en moderne villa. Her er rene linjer stablet og forbundet med glas. Udsyn til naturen er gennemgående.

vindue glasvæg altan grå
© Mark Seelen

Kig til havet er essentielt i husets arkitektoniske linjer, hvor glas, aluminium og cedertræ skaber et let udtryk. På altanen er der udsigt til 279 meter strand, som familien bruger året rundt.

terasse udendørsareal vinduer natur
© Mark Seelen

Et trædæk giver adgang til en 2300 m² stor have, som havearkitekt Pia Ingemann Øigaard har designet med blomster og gemmesteder. Det enkle bord fra Vipp og stolene fra Cane-line glider ind i husets linjer.

villa design grafisk grå træ moderne
© Mark Seelen

Stabel på stabel og i mange naturlige lag fordeles husets byggesten af træ, metal og cement, der alle korresponderer med naturens farver i et luftigt udtryk.

Et ønske om et hus med både funktion og æstetik

I slutningen af 2015 købte Heidi og Kasper Egelund en grund i Søvang, der er en del af Dragør tæt på København. I dag ligger deres drømmevilla på 260 m² der med fuld havudsigt og godt med plads til dem og deres tre børn, Mie på 8 år, Karla på 6 år, og Otto på 2 år. Parret arbejder begge i designfirmaet Vipp, hvor Kasper er den 3. generation, efter at hans bedstefar
designede den internationalt kendte Vipp-spand til Kaspers bedstemors frisørsalon i 1939. Siden da har virksomheden udvidet med meget andet design, og i dag er Kasper CEO og Heidi arbejder med salg og marketing.

Ideen med huset var at skabe et udtryk, hvor både æstetik og funktion hang sammen, og hvor naturen var en del af huset, selvom man var indenfor. Med det i tankerne kontaktede de arkitekten Mads H. Lund, der her udtænkte en struktur, hvor naturen var i fokus, og som betød, at han undlod dekorative detaljer, der kunne skabe fokusforskydning. Resultatet er et klassisk skrånende tag og en modernistisk stabel af rumfang i forskellige materialer, som Columbia-fliser, cedertræ og stål, der korresponderer godt med landskabet omkring.

– Vi betragter dette her hus som en kontemporær parafrase over den klassiske villa, men også som et produkt af den nordiske funktionalistiske tradition, hvor ethvert valg vil være baseret på funktion, forklarer Mads H. Lund.

villa grå arkitekt design
© Mark Seelen

Terrassen på bagsiden af huset giver plads til privatliv i loungesættet fra Gloster – stadig med et kig til havet gennem huset.

terasse villa vindue træ
© Mark Seelen

Ude og inde går i ét gennem de store glaspartier ud til terrassen, hvor man kan spise inde og tage sin kaffe ude fem skridt fra spisebordet.

En konstant dialog med naturen

At nærheden til naturen spiller en definerende rolle, står krystalklart. Diget, som huset ligger ud til, og hvor hunde og familier går ture, krævede en form for afskærmning, som dog ikke måtte skygge for den gode havudsigt, hvilket betød, at Mads H. Lund i konstruktion skulle tænke i lavt rækværk, som skulle være transparent. Ligeledes er huset blevet hævet for at skabe udsigt til havet og ikke kun diget fra køkkenet. Det er derfor ikke en tilfældighed, at det første, der møder en, når man træder ind ad døren, er en direkte udsigt til kysten.

– Med denne udsigt er man konstant i dialog med naturen. Jeg har altid ønsket at bo i et glashus, efter at jeg forelskede mig i Mies van der Rohes Farnsworth House, fortæller Kasper.
Det næste, man møder, er en sort skulpturel trappe af stål og en stue i dobbelt højde, der skaber en rumlig og arkitektonisk
fornemmelse. Indretningen af huset er nøje udtænkt af Studio David Thulstrup, der har lagt vægt på detaljer med farve, der refererer til naturen og samtidig skaber kontraster.

– Den sorte grafiske metaltrappe er inspireret af det grundlæggende og karakteristiske designsprog i Vipp, så den fremstår let og stringent op mod trævæggene, forklarer David Thulstrup. På den måde komplementeres alt i huset. Træ mod cement, glas mod stål - alt i spil med hav og luft.

trappe vipp egelund familie
© Mark Seelen

Familien Egelund med Kasper, Heidi, Mie, Karla og Otto under husets grafisk stærke trappe.

spisestue bord udsigt køkken moderne
© Mark Seelen

Spisepladsen rammes ind af et sort tæppe fra Massimo, der som sort markant stiludtryk går igen i spisebordet fra Vipp. Naturlige bløde trætoner bliver tilført med folkestolene af Børge Mogensen. George Nelsons Bubble Saucer Pendel fra slut-40'erne markerer en kærlighed til klassisk design.

køkken moderne sort lampe vipp
© Mark Seelen

Det sorte Vipp-køkken skaber med sin enkelhed, ro og rene linjer et harmonisk udtryk i sig selv. Den enkle trappe er designet, så den både står ud som designudtryk, samtidig med at den glider ind i køkkenets linjer. Lamperne er også fra Vipp.

grøn sofa riva 1920 reol tæppe massimo
© Mark Seelen

Et diskret og alligevel markant farvespil præger indretningen i stuen, hvor en blød polstret sofa fra Hay betrukket med velour fra Kvadrat møblerer rummet med et sart modspil fra et sofabord fra Riva 1920 af lyst træ, blomstermængder i vasen fra Project Etage, og blandede farvede bogrygge i den specialdesignede reol. Det lyse grå tæppe fra Massimo spiller som flade op mod det mørke gardin fra Kvadrat.

udsigt stue vinduer lyst træ
© Mark Seelen

Lyse trævægge glider farvemæssigt ind i husets træudhæng og marehalm udenfor.

vipp stol udsigt stue vinduer gardin kvadrat
© Mark Seelen

Transparens og udsyn er gennemgående i husets indretning. Den sorte stol fra Vipp er ikke i produktion endnu og mikses her med den smaragdgrønne sofa. Gardinet er fra Kvadrat.

stue reol stol vipp skydedør træ
© Mark Seelen

Træ bruges som her til at skabe en rar og hyggelig atmosfære, hvor en skydedør let kan lukke af til stuen.

Soveværelse seng poliform stol by lassen lamper vipp
© Mark Seelen

Soveværelset ligger på husets førstesal med panoramaudsigt over havet. Sengen er fra Poliform, og sammen med en pels-polstret lænestol, Den Trætte Mand af by Lassen, det luvede gulvtæppe fra Massimo og sengetæppet fra Aiaya bløder tekstilerne husets stramme linjer op. Sengebordene er designet af Konstantin Grcic for ClassiCon, og lamperne er fra Vipp.

trappe vinduer træ mørkt
© Mark Seelen

Linje på linje – trælameller mod sort metal fra trappen skaber en grafisk effekt.

kunst theis wendt gang villa
© Mark Seelen

Monokromatiske skygger på billeder fra Theis Wendt giver ro i interiøret.

badeværelse vipp møbel hvidt skraldespand
© Mark Seelen

Gennemført Vipp-design i badeværelset underbygger en fornemmelse af klassisk og stilrent design.

vipp badeværelse hvidt skalstol
© Mark Seelen

Som at være på stranden. Med frit udsyn til vandet bliver strandfornemmelsen integreret i badeoplevelsen i masterbadeværelset, der udelukkende er indrettet med design fra Vipp. Skalstolen er fundet på et loppemarked.

terasse natur børn træ moderne
© Mark Seelen

Vild natur mod designet civilisation i form af en afskærmet udeplads.

Mads H. Lund KHS arkitekter
© Mark Seelen

Stregerne til huset er tegnet af Mads H. Lund, der er partner og kreativ chef i KHS-arkitekter. Som bygningsdesigner er han konceptuelt tænkende, som er tydeligt i villaen her, hvor omdrejningspunktet for husopbygningen er nærhed til naturen, både i det visuelle udtryk og samspillet med den. Således er tonerne i materialerne holdt i en naturlig palet brudt af glas, der trækker lys og luft ind.

Studio David Thulstrup indretning arkitekt
© Mark Seelen

Husets materialer og interiør er udviklet af David Thulstrup, der er indehaver af Studio David Thulstrup. Alle indretningsløsninger rummer en blanding af arkitektur, interiør og design. Her går kunst og design hånd i hånd for at intensivere en rummelig oplevelse, hvor materialer tænkes ud af deres konventionelle form og vanlige brug.

Badeværelse badekar Copenhagen Bath fliser habitat
© Mark Seelen

Et fritstående badekar med organisk form fra Copenhagen Bath står stilrent på fliser fra Habitat. Den lyse træstol fra e15 bliver brugt som sidebord med en vase fra Stilleben.

Villa terasse design moderne træ
© Mark Seelen

Skulpturelle linjer gentages ude og inde, hvor husets skrånende tag går igen i trappen indenfor. De naturlige farver med sten og træ skaber et harmonisk udtryk, der underbygges af transparent afskærmning med glas.

Villa udsigt moderne havudsigt
© Mark Seelen

Som en spektakulær lysinstallation ligger den arkitektegnede villa ud til diget med havet som tæt nabo.