En af Københavns mest ikoniske ejendomme
Brønnums Hus – en af Københavns mest ikoniske ejendomme, er genopstået i al sin pragt. Den fredede bygning, der er nænsomt renoveret og indrettet efter alle kunstens regler, fungerer nu som et eksklusivt kontorhotel.
Af

Det rigt ornamenterede hus, der er tegnet af arkitekt Ferdinand Vilhelm Jensen, skulle blive den første beboelsesejendom på udstykningen Gammelholm i forbindelse med fraflytningen af marinen til det nye orlogsværft Holmen på Christianshavn. Brønnums Hus, der under opførelsen kostede en ung murerlærling livet, stod færdigt i 1866, og dermed var det første skridt taget til at indfri ønsket om at bygge en række huse til de gode skatteborgere, der ifølge Københavns Magistrat havde krav på at bo standsmæssigt inden for kommunens grænser.
Eksklusivt kontorhotel med international schwung

BILLEDE Brønnums smukke hus på Gammelholm med front mod Kongens Nytorv er tegnet af arkitekt Ferdinand Vilhelm Jensen i 1866. Bygningen, der er et af de tidligste eksempler på historicismen, har dannet ramme om en stribe skønånders liv. Her boede vekselmægler Martin A. Henriques samt tobaksfabrikant Bernhard Hirschsprung på henholdsvis 1. og 2. sal


Til fællesarealerne hører også en bistro med inspiration hentet i fransk bistro-stil. Rummet defineres af det grafisk flotte tapet fra Cole & Son. Stemningen fortættes yderligere af de sorte møbler: Visu Chair fra Muuto, specialfremstillede sorte sofabænke fra Base8 samt cafébordene, der er skabt af husets gamle gulvplanker. De oprindelige gulve var for slidte og er erstattet af lyse fyrretræsgulve fra Dinesen. Tæpperne fra Egetæpper samler tapetets geometriske mønster op.







Den gamle frise er bevaret og restaureret sammen med det kunstnerisk udførte loft, som er dekoreret med store natsværmere og planter. Det er konservator Anne Jonstrup Simonsen, der har restaureret både loft og vægge. Efter en farvearkæologisk undersøgelse fandt hun ind til de originale, stribede vægge, der nu er blevet malet op, således at hele rummet fremstår som på Hirschsprungs tid.










