© iStock

66 boliger er til salg ved Danmarks bedste strand ...

I følge Boliga er der netop nu 66 danske boliger til salg, som ligger ved landets bedste strand. Det er påfaldende mange. Men er det kun salgsgas?

Dueodde, Hornbæk eller Thyborøn?

Er det Dueoddes snehvide sand, Hornbæks buttede klitter eller Thyborøns Vesterhavs-lys? Danmarks bedste strand er svær at stedfæste. Især for ejendomsmæglere tilsyneladende.
Boliga.dk kan fortælle, at der i disse dage er 66 boliger til salg med prædikatet 'ved Danmarks bedste strand', og de klumper sig altså ikke sammen på én kyststrækning.

De omtalte boliger, som du kan se her, fordeler sig derimod på 10 strande, som ligger så forskellige steder som Nordjylland og Bornholm.

Ejendomsmæglerne er uenige ...

Boliga har kigget nærmere på de salgsannoncer, som lover beliggenhed ved landets ypperste strand.
Mens nogle mæglere holder fast i, at den ligger i Marielyst på Falster, flager andre for jyske placeringer som Odder og Blokhus.
Apropos at flage: Miljøorganisationen Blå Flag, der er med til at værne om kysterne, kan måske belyse diskussionen nærmere.

Her er danske strande med blåt flag

Boliga.dk har spurgt Bjarke Lembrecht Frandsen, som er konsulent hos organisationen.

  • En børnefamilie vil synes, at én type strand er den bedste, men vil man gerne surfe, vil man nok synes, at en strand med mere vind og strøm er Danmarks bedste, siger han.

I øjeblikket er der 224 strande i Danmark med blåt flag, hvilket borger for vandets kvalitet og miljøet omkring stranden.