© visitBerlin/Nele Niederstadt - Shell Haus, Berlin

Vind eksklusiv rejse og oplev storslået arkitektur

Bauhaus-bevægelsens 100 års jubilæum fejres i Tyskland – og du kan komme med

Hvis du interesserer dig for arkitektur og design, kan du være heldig at kombinere de to på en eksklusiv rejse allerede til efteråret. Den modernistiske bevægelse, Bauhaus, har nemlig 100 års jubilæum, og det fejres med en storslået konkurrence.

På Bauhaus-rejsen kan du opleve arkitektur og design fra den kunstneriske institution i tre tyske byer, heriblandt hovedstaden Berlin.

Læs om den spændende historie bag bevægelsen, og tilmeld dig konkurrencen længere nede i artiklen.

Bauhaus - en kunstnerisk institution

Selvom Bauhaus-skolen blev lukket efter bare 14 år, har Bauhaus-bevægelsens nye måder at tænke på haft enorm indflydelse på meget af den arkitektur og det design, vi omgiver os med i dag.

Det begyndte i 1919, da den tyske arkitekt Walter Gropius etablerede Staatliches Bauhaus i den tyske by Weimar. Bauhaus betyder ’byggehus’, men der blev ikke undervist i arkitektur. Det var derimod en kunstnerisk institution dedikeret til at samle alle former for kunstneriske discipliner under ét tag, lige fra malerkunst til keramik.

© Andrew Alberts - Heike Hanada, Bauhaus-Museum Weimar

Eleverne blev dog ikke undervist i at tegne stilleben eller at dreje ler. De blev derimod undervist af samtidens førende ekspressionistiske kunstnere, blandt andre Klee og Kandinsky, i at kigge på omverdenen på en ny og bedre måde i efterdønningerne af afslutningen på Første Verdenskrig i 1918.

Skolen blev lukket allerede i 1933 på grund af et massivt pres fra nazisterne, der mente, at skolen var centrum for kommunistisk intellektualisme. Elever og undervisere blev spredt udover hele verden, hvilket formentlig er årsagen til den massive indflydelse, som bevægelsen har fået på trods af skolens korte levetid.

Det oplever du på den eksklusive arkitektur-rejse

100-året for Bauhaus-bevægelsen fejres med et væld af udstillinger og nye museer i Tyskland. Du kan få lov til at opleve de allerbedste, hvis du er en af de heldige udvalgte, der kommer med på rejsen i september. Turen går til alle de byer, hvor Bauhaus eksisterede som kunstnerisk institution; Weimar, Dessau og Berlin.

I Weimar besøges det nyåbnede Bauhaus-Museum Weimar tegnet af den tyske arkitekt Heike Hanada, som viser Bauhaus-skolens store betydning helt frem til i dag. Herefter går turen videre til Dessau, hvor det spanske arkitektbureau, González Hinz Zabala, har tegnet byens nye vartegn, Bauhaus-museet, der rejser sig triumferende over den historiske ‘Stadtpark’ i den gamle industriby.

© Bauhaus Museum, González Hinz Zabala, Dessau

Rejsen afsluttes i den pulserende hovedstad Berlin, hvor skolen kortvarigt nåede at leve under ledelse af den velkendte arkitekt Ludwig Mies van der Rohe inden lukningen i 1933. Herefter kan du selv gå på opdagelse i storbyen efter spor af bevægelsen.

Du rejser sammen med vinderne af konkurrencen fra Sverige, Norge og Finland såvel som fire kendte influencere og fotografer. Blandt disse finder du danske foredragsholder og content strategist, Mette Willert, den finske fotograf Kristo Vedenoja, kendt for sine minimalistiske facadefotografier af Helsinkis smukke arkitektur, norske interiørblogger Melissa Hegge samt svenske Tekla Severin, indretningskonsulent og content producer.

© Tillmann Franzen - Bauhaus-Universität Weimar

Tilmeld dig konkurrencen her

Influencer Mette Willert har før blogget om sine smukke oplevelser på jagt efter Bauhaus-spor i det tyske: "Mit øje fanges af de rene modernistiske linjer, der optræder i byens arkitektur. Jeg er en stor tilhænger af tankegangen om at hylde den funktionelle og rationelle tænkning, hvor alt overflødig pynt blev fjernet."

Drømmer du om at iagttage de smukke detaljer og linjer med hende på en oplevelsesrig rejse til Tyskland til september, skal du blot gå ind og tilmelde dig konkurrencen her.

Du kan også læse mere på Tysk Turist Informations egen hjemmeside.