Marina One set ovenfra
© M+S Pte Ltd

Snart kommer der en vertikal have til den finansielle distrikt i Singapore

I storbyerne eksperimenterer man med bylandskabet i stor stil. Vi ser en stigende tendens med vertikale haver. Og det er noget som vi vil se mere af i fremtiden. Med stor sikkerhed.

Grøn arkitektur

Marina One er et byggeprojekt placeret i hjertet af Singapores finansielle distrikt, Marina Bay. Den er blevet benævnt Green Heart, hvilket indkapsler hele tankegangen bag projektet.

Byggeprojektet er grøn på mange områder. Det tyske arkitektfirma, ingenhoven, er specialiseret i bæredygtigt arkitektur. Det har været i gang siden 2011 og skulle eftersigende stå klar i starten af 2017. Den er flankeret af to store urbane parker, to kontortårne og to tårne med beboelsesområder bestående af 1.042 luksuriøse residenser. De fire tårne omringer det indre, grønne hjerte, som snart bliver til den største, offentlige plads i Singapores centrale forretningsdistrikt.

I storbyen er der ikke meget plads at tage af. Derfor begynder man med at beplante sig opad. En haverevolution. Det kommende skud på stammen er Marina One i Singapore. Vi ser en tendens, hvor man udnytter storbyens vertikale flader. Marina One vækkes til live af en grøn arkitektur.

Luksuriøse boliger placeret i to 34-etagers strukturer
© M+S Pte Ltd
Panorama oversigt Marina One
© M+S Pte Ltd

Den urbane have

Bygningens udformning er udtænkt efter miljømæssige rammer. Strukturen sørger for at forbedre luftstrømmen og skabe et mere komfortabel, indre mikroklima. Bygningen har energibesparende ventilationsanlæg, genbrugsvand bliver brugt til toiletskyl, solceller til at indfange solens energi og meget mere.

Det smukke og livlige liv i Marina One
© M+S Pte Ltd

En bæredygtig attraktion

Der er direkte forbindelse til fire ud af de 6 MRT-linjer i Singapore og busstationer. Ligesom der er en tæt afstand til parkeringssteder forbeholdt cykler og ladestandere til elbiler, er det et bidrag til at reducere emissionen fra biltrafik. Der er ligeledes restauranter, caféer, fitnesssteder, supermarkeder og områder til forskellige arrangementer. Målet er at skabe en offentlig destination, der emmer af byliv.

Marina One set ovenfra om aftenen
© M+S Pte Ltd
Marina One set nedefra
© M+S Pte Ltd
Det grønne hjerte i Marina One
© M+S Pte Ltd
Marina One udefra
© M+S Pte Ltd
Den botaniske del af Marina One
© M+S Pte Ltd