© Michael Green Architecture

Se verdens første skyskraber af træ i Paris

Der er alt for lidt plads i verdens største metropoler, og miljøet lider under de mange mennesker og byggeprojekter. Det kan bl.a. løses med denne 35-etagers skyskraber af træ.

De store byer vokser med eksplosiv kraft over hele verden, og der bliver brug for flere og flere skyskrabere i fremtiden. Det giver miljøproblemer på flere fronter. For det første forurener mennesker – vi belaster denne klode i en grad, som næsten får den til at spinne hurtigere om sig selv.

Læs også: Signe Wennebergs hus af bæredygtigt træ

Men byggeprojekter udleder også CO2, og de fleste skyskrabere opføres af beton, som ikke er særlig bæredygtigt.

Et canadisk arkitektfirma, Michael Green Architecture, har specialiseret sig i at tegne og bygge noget så usædvanligt som højhuse af træ. Træ hele vejen igennem. Dette projekt er et forslag til en hel karrér af træ i Paris – med en 35-etagers høj skyskraber som omdrejningspunkt. En af fordelene ved at bygge af træ er, at det – som det eneste materiale på jordkloden – opsuger CO2 naturligt. En ejendom som denne kan optage så meget forurening, at den holder over 2000 biler af vejen på et år.

Et allerede realiseret projekt i Vancouver. Canadiske Michael Green Architects har specialiseret sig i højhuse udelukkende bygget af træ.