Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ombygning af Gl. Hellerup Gymnasium med underjordisk sportshal

Stjernearkikterne fra BIG har travlt med at bygge for bl.a. Google i Californien, men de har også sneget denne tilbygning til Gl. Hellerup Gymnasium ind i kalenderen. En meget blæret løsning til det traditionsbundne sted.

© Jens Lindhe og Rasmus Hjortshøj

Bjarke Ingels Group, BIG, er på ganske få år blevet et af de mest travle og anerkendte arkitektfirmaer i verden. Det ville kræve meget lange spalter af tekst at opremse alle projekterne, og man kan ikke åbne et arkitektur-site eller -magasin uden at læse om frontfiguren, Bjarke Ingels og hans fabulerende visioner. Senest har BIG præsenteret planerne for Googles domicil (ja, din søgemaskines hus ...), som skal ligge i Californien og bliver et af dette årtis største kreative satsninger indenfor arkitektur. Samtidig kører der byggerier i mange andre amerikanske byer, deriblandt Washington, hvor det prestigefyldte museum Smithsonian kommer under den vilde danskers blafrende vinger.

Læs også: De første skitser af dansk super-arkitektur for Google

Og så er der lille Danmark, som trods alt er Ingels' hjemland. Vi er for længst færdige med at diskutere hans første projekter i Ørestad, og nu er der masser af andre ideer, som skal udfoldes i det ganske land. Fx denne ombygning af Gl. Hellerup Gymnasiumm, hvor BIG har brugt en af firmaets kendte effekter - nedgravede elementer. I dette tilfælde en sportshal bygget ned i gymnasiets gård - med et hvælvet tag, som er blevet skolegårdens bakkede samlingssted.

Den danske film instruktør Kaspar Astrup Schröder har filmet parkour runneren Bjarke Helldens løb gennem skolen i et kontinuerligt forløb til Efterklangs musik. (Sony/ATV, EMI Music Publishing).

Den nye bygning med undervisningsfaciliteter og klasselokaler til billedkunst, musik, drama og studievejledning er fordelt på to etager. Dele af bygningen, herunder omklædningsfaciliteter er placeret under jorden, for at bevare fodboldbanerne ovenover, samt skabe direkte forbindelse mellem skolegården, og multihallen med idrætsbanerne og parkeringspladsen på den vestlige side af gymnasiet. Taget af tilbygningen forlænger fodboldbanerne og skaber ligesom sportshallens tag et udendørs areal, der også fungerer som tilskuerpladser for aktiviteterne på banen

Relaterede Artikler