© Google

Se de første skitser af dansk super-arkitektur for Google

BIG samarbejder med Heatherwick Studio om et nyt og vildt domicil for Google i Californien.

Når IT-giganten Google skal have et nyt 'hjem', og det oven i købet ligger i selveste Silicon Valley, Californiens teknologiske smeltedigel, får arkitekterne en svimlende opgave: Tegn et hus til klodens største søgemaskine.

Men er der nogen, som kan tage ansvaret, er det danske Bjarke Ingels og BIG i fællesskab med Heatherwick Studio.
Google har netop offentliggjort de første skitser for Google North Bayshore i Mountain View, og det ser selvfølgelig vildt og futuristisk ud - med indendørs fitness-centre på forskudte terrasser og plantevægge integreret i kontorbygningen.

Se videoen, hvor arkitekterne fortæller om Google:

Netop det grønne og 'urban green' er en af BIG's stærkeste signaturer. Firmaet har flere store projekter i gang i New York, alle med grønne elementer integreret, og samtidig har Bjarke Ingels slået sit navn fast som en leder, der kan tackle de visionære, internationale opgaver. BIG står fx for den altomfattende renovering af Smithsonian i Washington DC.
Og det er en celeber klub, de danske arkitekter er blevet medlemmer af. Facebooks nye campus i San Fransisco Bay tegnes af stjernen Frank Gehry, og Apple har hyret Foster + Partners til et enormt cirkelformet bygningsværk i Cupertino. De tre hovedaktører på internet-området konkurrerer også om at få de mest blærede head quarters.
Samtidig er Danmark kommet på IT-verdenskortet, helt konkret. Apple annoncerede i sidste uge, at firmaet slår sig ned i Viborg - med et spændende nyt satellitkontor.

© Google
© Google
© Google
© Google
© Google
© Google