Kan man skabe et skønt hus med et grundareal på 29 kvadratmeter?

Svaret er ja! Den japanske arkitekt Kota Mizuishi har med sit Riverside House vist, at man ikke behøver alverdens kvadratmeter for at skabe et smukt hjem

© Hiroshi Tanigawa
© Hiroshi Tanigawa

I Japan kan de noget med huse, som er de færreste forundt. Og det er The Riverside House et perfekt eksempel på. Med et grundareal på kun 29 kvadratmeter, så tænker man ikke, at det vil være muligt at skabe et hjem til en familie for tre, der ikke føles som en bo som sild i en tønde. Det samlede areal for huset - med alle etager - er i alt 55 utroligt veludnyttede kvadratmeter.

Huset, der er bygget for enden af en vej, udnytter til fulde det sparsomme grundareal ved at bygge opad, men man bliver stadig forbløffet over, hvor smart tænkt huset er, når man træder indenfor.

© Hiroshi Tanigawa

Med store vinduespartier på alle sider af huset sikrer man, at der er et dejligt lysindfald, og når man træder ind bliver man mødt af soveværelset og trappen op til 1. sal.

© Hiroshi Tanigawa

Med et gardin, der kan trækkes for, sikrer man samtidig privatliv i soveværelset, og når man går op af trappen kommer an op til køkkenalrummet, som har dejligt højt til loftet.

Samtidig er der her passage ind til den tilstødende stue, der har en fantastisk udsigt pga. vinduerne på begge sider.

© Hiroshi Tanigawa

Og som om det ikke var nok, så er hemsen blevet indrettet til børneværelse. Vi har simpelthen næsegrus beundring for det evne til at udnytte kvadratmetrene på en så optimal måde!

Alle billederne i reportagen er taget af Hiroshi Tanigawa.

Hvad synes du? Lad os vide i kommentarerne herunder.

© Hiroshi Tanigawa