Huset med spiselige vægge

Den australske tegnestue ArchiBlox har som de første skabt et pre-fabrikeret, selvforsynende hus.

Pre-fabrikerede huse er for alvor oppe i tiden, som en forsøg på at skabe næste generation, af hjem, til verdens voksende befolkning. De er billige, fleksible og har for de flestes vedkommende et bæredygtigt twist. Den australske tegnestue ArchiBlox, der netop har specialiseret sig i pre-fabrikeret, modulær arkitektur har nu opført en prototype af deres nye Carbon Positive-model på en offentlig plads i den australske storby Melbourne.

Læs også: Bæredygtig bjerghytte

Huset har plantevægge, med spiselige urter og grønsager, og et grønt tag, der har en isolerende virkning. Når det er koldt uden for, cirkuleres og gemmes den varme, som solen giver og på varme dage køles huset naturligt ned ved kølig luft under huset. Huset har naturligvis solpaneler, genbruger regnvandet, i husholdningen osv.

Det skulle være det første pre-fabrikerede hus, der producere mere energi, end det selv bruger, og vil ifølge tegnestuens beregninger have den samme positive indflydelse på klimaet i løbet af dets levetid, som 6095 levende træer. Huset er dermed et bud på, hvordan vi med tiden kan reducere eller helt fjerne den CO2-udledning, som verdens private hjem står for.

Se mere på archiblox.com.au