De nye planer for Papirøen - kronjuvelen i Københavns inderhavn

Arkitektfirmaet Cobe har netop vundet en stort anlagt konkurrence med sin masterplan for Papirøen i København. Forslaget vil ændre hovedstadens ansigt i hundredevis af år fremover.

Cobes masterplan for Papirøen er mest visionær
© Rendering: Cobe

Arkitektfirmaet Cobe blev vinderen af et af disse års mest prestigefyldte byggeprojekter i Københavns Havn, Papirøen. Cobes masterplan, som blandt andet omfatter en svømmehal, kulturhur og restauranter, skar sig ind foran seks andre sværvægtere i By og Havns konkurrence.

Cobe har erfaring med lignende projekter andre steder i verden, for eksempel skal firmaet være med til at redde bugten Töölönlahti i Helsinkis midte.

Læs mere om Cobes projekt i Helsinki

"Med vinderforslaget er vi kommet et stort skridt videre i udviklingen af Christiansholm, der med sin placering midt i havnen lige over for skuespilhuset er Inderhavnens kronjuvel. Vinderprojektet er et stærkt og visionært bud på et nyt bykvarter med Københavns Kommunes svømmefacilitet, byliv, boliger og en samlende havnepromenade," siger Jens Kramer Mikkelsen, direktør i det offentligt ejede selskab By og Havn, i en pressemeddelelse.
Jens Kramer Mikkelsen var borgmester i København frem til 2004.