Sådan kommer tårnet i Frankfurt til at se ud
© BIG

Bjarke Ingels er på spil igen

Der er ingen hvilen på laurbærrene for den dygtige arkitekt. Hans firma, BIG, har netop fået kontrakten på en overdådig 185 meter høj skyskraber i Frankfurt

Bjarke Ingels er på spil igen

Der er mange jern i ilden for Bjarke Ingels og hans firma BIG for tiden. Kun et par uger efter det kom frem, at BIG skulle stå for det sidste World Trade Center-tårn, så har Ingels & Co netop fået lukket endnu en aftale om at opføre en imponerende og skulpturel skyskraber i hjertet af Frankfurt.

Den 185 meter markante bygning er opbygget nærmest som en række klodser oven på hinanden, hvor nogle af niveauerne er placeret forskudt, så det giver et smukt spil.

Læs også: Arkitekturens rockstjerner - Bjarke Ingels og den 104-årige brasilianer

Læs også: Bjarke Ingels og den underjordiske sportshal

Form understøtter funktion

”Det er organiseret som en slank og rationel stabel af etager, hvor tårnet bliver afbrudt af to skulpturelle bevægelser, hvor det giver bedst mening. Ved stueplan er etagerne justeret frem og tilbage, så der skabes grønne terrasser. I midten, hvor beboelserne starter, der skrider etagerne ud i en spiralbevægelse for at skabe terrasser og udendørsområder for beboerne og i toppen, der går tårnet tilbage til en simpel stabel og fuldender dermed sit twist for at ramme orienteringen fra etagerne nedenunder”, skriver BIG selv omkring det nye tårn.

Det forventes at stå færdigt i 2018.

Læs også: Her er Bjarke Ingels' World Trade Center

Se alle billederne herunder:

© BIG
© BIG
© BIG