Mountain View i Californien
© Google / BIG / Heatherwick Studio

BIG skal tegne Google hovedkvarter midt i Londons hjerte

Ny kæmpe ordre går til Bjarke Ingels, der ser ud til at være blevet Googles husarkitekt. Det er nemlig også BIG, der skal tegne Googles hovedkvarter i Silicon Valley.

BIG makes it big

Succesen vil ingen ende tage for Bjarke Ingels og hans arkitektfirma. BIG skaber sensationelle boliger i hele verden, som for eksempel den netop færdiggjorte Courtscraper "VIA"i New York og den projekterede skyskraber World Trade Center 2 på Ground Zero i samme by.

Samtidig designer Bjarke Ingels og BIG også interiøret til Tesla-troldmanden Elon Musk's nye togkoncept "Hyperloop". Og som om det ikke er nok, er BIG efterhånden også blevet fast leverandør af arkitektur til selveste Google.

Google i London

Nu er det også blevet blevet offentliggjort, at BIG i samarbejde med det toneangivende britiske firma, Heatherwick Studios, skal tegne en 10 etagers bygning på 60.000 kvadratmeter. Den kommer til at blive en del af Googles London hovedkvarter ved King's Cross i det centrale London tæt ved Regents Park og British Library.

Bygningen bliver en del af Googles hovedkvarter i den engelske hovedstad. Med tiden vil hele Google-komplekset ved King's Cross komme til at huse 7.000 ansatte.

Ingels og Heatherwicks vision af "Googleplex" i Californien.
© Google / BIG / Heatherwick Studio

Bjarke Ingels og Thomas Heatherwick

Det er ikke første gang, at BIG og Thomas Heatherwick i fællesskab lander en stor byggeopgave for Google. Det er nemlig det samme team, der står bag Googles globale hovedkvarter ved Mountain View i Californien, det såkaldte "Googleplex"

Der er endnu ikke offentliggjort billeder af Ingels og Heatherwicks vision for deres Google-bygning i London. Billederne her på siden er renderinger af de to herrers planer for Googleplex.

Sammen er de i forbindelse med London-projektet kun fremkommet med nogle enkelte udtalelser:

- I stedet for at klemme en universel stil ned over Googles bygninger i USA og Storbritannien, har vi forsøgt at skabe en interessanthed, som passer til størrelsen og lokalsamfundet ved King's Cross, lyder det i den første fælles udtalelse fra Bjarke Ingels og Thomas Heatherwick om Google-huset i London.

Vi vil spændt her på siden følge med i, hvad Heatherwick og Ingels finder på. De to er nemlig en meget interessant konstellation. De fleste kender Bjarke Ingels som en garant for nytænkning. Den engelske designer og arkitekt Thomas Heatherwick har helt fortjent det samme ry i London og på den internationale scene.

Vil du vide lidt mere om Heatherwick, så kan du se nogle af hans bjergtagende projekter og visualiseringer på hans firmas hjemmeside.