© Bjarke Ingels Group

BIG skal tegne arkitektverdenens mest efterstræbte pavillon i London

Det er kun forbeholdt inderkredsen af stjernearkitekter at tegne Serpentine Gallery's årlige sommerpavillon i London. Nu er det Bjarke Ingels' tur.

Det var et spørgsmål om tid, før BIG-Bjarke Ingels Group blev valgt til denne opgave.
Hvert år bliver verdens mest toneangivende arkitekter inviteret til at tegne en pavillon, som opstilles på plænen foran Serpentine Gallery i Kensington Gardens i det centrale London.
Valget falder altid på et firma, som endnu ikke har opført noget i England. Man skulle ikke umiddelbart tro, at BIG hører til den sidste kategori – firmaets projekter pipler frem især i New York. Men Bjarke Ingels har endnu ikke lagt navn til bygninger i England, og derfor var det nærliggende at vælge den danske stjerne til 2016-pavillonen.

BIG følger i et meget kræsent slipsspor. Sværvægtere som Zaha Hadid, Frank Gehry og Jean Nouvel har tidligere fået æren i denne begivenhed, som i år finder sted for 16. gang.

BIG’s forslag har fået navnet The Serpentine Wall, men vil netop ikke blive en mur i traditionel forstand. Den 300 kvadratmeter store pavillon bygges op af fiberglas-profiler, der har den ekstra finesse, at de kan 'lynes op' og dermed definere det hulrum, cafeen og andre udstillingsfunktioner skal fungere i.

Pavillonen skal tegnes og bygges på rekordtid, og 500.000 gæster vil strømme gennem den til sommer. Serpentine Pavillon 2016 kan besøges fra juni til september.

Se Deezens video om projektet herunder.