Beyonce-tårnet
© elenbergfraser.com

Beyoncé er inspirationen bag denne skyskraber

I Melbourne har arkitektfirmaet Elenberg Fraser netop fået godkendt skyskraberen, der i sin form er inspireret af den amerikanske sangerinde, Beyoncé

Arkitekter kan finde deres inspiration næsten hvor som helst. Det er Premiere Tower et godt eksempel på, for det kurvede og nærmest svingende design er direkte inspireret af Beyoncé.

”For dem, der er mere interesseret i kunst end videnskab, så kan vi afsløre, at formen er en hyldest til noget meget æstetisk – her satser vi på, at alle kender til Beyoncés musikvideo Ghost”, udtaler arkitektfirmaet Elenberg Fraser, da de skal forklare inspirationskilderne til bygningen.

Se musikvideoen under billedet af skryskraberen:

© elenbergfraser.com

I musikvideoen ser man Beyonce iklædt bølgende og svævende dragter, og det er netop disse dragter, der fangede arkitektfirmaets interesse. Men der er også en videnskabelig baggrund for denne form. Det var parametrisk modellering – en computer-assisteret designproces – der blev brugt til at skabe den unikke form, der bølger ind og ud på forskellige punkter.

”Denne komplekse form er den mest effektive måde at redistribuere bygningens masse på, og derved får man de bedste forudsætninger for blandt andet at håndtere vinden,” fortæller firmaet i en pressemeddelelse.

Bygningen er netop blevet godkendt i Melbourne, så derfor er der endnu ikke en færdiggørelses-dato, men når tårnet står klar vil det huse 660 lejligheder og et hotel med 160 værelser.