udsigt ørkensol frank lloyd wright
© The Agency

Arkitekttegnet perle med ørkenudsigt

Drømmer du om at bo i et topdesignet hus, og er du klar til at rykke til Arizona, så kan du nu købe stjernearkitekten Frank Lloyd Wrights sidste hus.

frank lloyd wright arizone stue living room
© The Agency

Fransk Lloyd Wrights sidste hus til salg

Med udsigt til solnedgangen over ørkenen i Arizona, USA, ligger et helt unikt hus, som nu er til salg. Huset er tegnet af stjernearkitekten Frank Lloyd Wright, og er faktisk det sidste hus fra hans hånd, der blev bygget. Salgsprisen for det knap 280 m2 store hus ligger på 3,25 millioner dollar – ca. 19,5 millioner kroner. Hvilket faktisk ikke er så pebret, som det lyder, når man tager arkitekten, beliggenheden og størrelsen i betragtning.

frank lloyd wright svømmepøl swimming pool arizona
© The Agency

Organisk design

Frank Lloyd Wright (1968-1959) er bredt anerkendt som den mest indflydelsesrige amerikanske arkitekt i det 20. århundrede. Han arbejdede ud fra en filosofi om organisk design, der skulle være i harmoni med mennesket og dets omgivelser. Mest kendt blandt hans mange bygningsværker er Fallingwater-huset, som betegnes som det bedste amerikanske stykke arkitektur nogensinde, og Guggenheim Museet, som mange danskere vil kende fra besøg i New York.

frank Lloyd Wright arizona udsigt
© The Agency

Cirkler og bølgende former

Huset, som nu er til salg hos ejendomsmægleren The Agency, er et flot eksempel på netop det organiske design. Det er opbygget som en række cirkler, der skærer ind i hinanden og i den bjergside, huset er bygget ind i, og i en malet beton, der passer til området. Samtidig er der taget hensyn til, at man skal kunne bruge det både som bolig og i forbindelse med arbejde i den måde, huset er indrettet.

frank Lloyd Wright facade arizona
© The Agency

Mange originale møbler

En stor del af interiøret i huset, lige fra borde og sofaer til skabe, er ligeledes tegnet af Frank Lloyd Wright, og bortset fra en mindre renovering af fx køkkenet i 1994, har det stået, som det gør i dag lige siden huset blev bygget i 1967. Man skal dog ikke gøre sig store håb om, at rydde hle huset og sætte egne møbler ind: huset er beskyttet af Frank Lloud Wright Foundation, og det kræver tilladelse herfra at ændre grundlæggende på ejendommens udseende – også indvendig.

kælder fransk lloyd wright arizona
© The Agency

Udsigt fra alle rum

Planløsningen er udtænkt således, at man ubesværet kan bevæge sig fra rum til rum, og samtidig kan nyde udsigten: Huset er nemlig anlagt på en måde, så man har udsigt over ørkenen fra alle værelser.

© The Agency
reol frank lloyd wright arizona
konferencerum møderum mødeværelse møde frank lloyd wright
© The Agency
soveværelse frank lloyd wright
© The Agency
badeværelse frank lloyd wright
© The Agency