© Jesse Kuroiwa

Arkitektstuderende bygger små hytter tilpasset landskabet i Colorado

En gruppe studerende fra University of Colorado Denver har bygget syv innovative hytter til en udendørs lejrskole i Leadville.

© Jesse Kuroiwa

En gruppe arkitektstuderende fra University of Colorado Denver har designet og bygget en serie af rustikke hytter til en udendørs lejrskole i Colorado.

Lejrskolen er arrangeret af COBS, Colorado Outward Bound School, som er en nonprofit organisation, der fokuserer på uddannelse i vildmarken.

De studerendes opgave lød på at skabe nogle innovative løsninger på præfabrikerede mikro boliger, hvilket har ført til projektet COBS Year-Round Micro Cabins. Projektet omfatter i alt syv isolerede boliger på hver 19 kvadratmeter plus en terrasse på 9 kvadratmeter.

© Jesse Kuroiwa

Isolerede hytter tilpasset naturen

Hytterne er bygget dybt inde i en fyrreskov i den lille by Leadville, som befinder sig 3.093 meter over havet. Ingen af de syv hytter er ens, men er hver især tilpasset de lokale forhold, der er tilstede i landskabet.

De robuste hytter er skabt af 28 studerende i forbindelse med et design- og bygningsprogram på arkitektskolen på universitetet i Colorado Denver, som i 2015 konstruerede et lignende projekt bestående af 14 hytter.

© Jesse Kuroiwa

Konstruktionen af bygningerne er designet til at blende ind i fyrreskoven og på den måde minimere den visuelle effekt. Boligerne er løftet fra jorden ved hjælp af korte metalsøjler med betonfundamenter. Konstruktionen af hytterne er belagt med plader af varmvalset stål, som skaber en facade, der ikke kræver stor vedligeholdelse.

Grundet Leadvilles gennemsnitlige årlige temperatur på 1,6 grader er hytterne designet til at være beboelige i selv ekstremt kold vejr. De studerende har i deres konstruktion af hytterne fundet inspiration i den sneisolations logik, som ligger til grund for quinzees, som er små ly skabt af udhulede snebunker. De flade tage er derfor designet til at kunne holde på sneen om vinteren.

© Jesse Kuroiwa

Indvendigt er boligerne beklædt med krydsfiner i birk, som skaber en varm følelse og en direkte forbindelse til de omkringliggende træer.

© Jesse Kuroiwa
© Jesse Kuroiwa

Se flere billeder af hytterne i videoen herunder.