Dansukker syltesukker sylteskolen marmelade syltetøj abrikos tomat peberfrugt jordbær blåbær
© Dansukker

Tre lækre og uventede marmeladeopskrifter

Vær ikke bange for at udfordre de klassiske smage, når du laver marmelade. Se her, hvilke lækre sommermarmelader du nemt kan lave derhjemme.

Der er næsten ikke noget mere sommerligt end hjemmelavede marmelade med frugter og bær fra haven. Men de behøver ikke alle være søde, for at være lækre. Prøv kræfter med forskellige kombinationer, og vær ikke bange for at blande sødt og salt. De kan både være lækre til morgenmaden, men kan også bruges som tilbehør til aperitif, inden gæsterne sætter sig til bords.

Med Dansukker Syltesukker kan du nemt og hurtigt tilberede dine egne marmelader derhjemme. Syltesukkeret indeholder nemlig sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat, der gør syltetøjet holdbart.

Se de tre lækre og uventede opskrifter på marmelader herunder.

1. Abrikosmarmelade med blåbær og timian

Dansukker syltesukker sylteskolen marmelade syltetøj abrikos tomat peberfrugt jordbær blåbær
© Dansukker

Morgenbordet får lidt ekstra at byde på med denne dybe og delikate marmelade, som både er lækker for sig selv og på ostemaden.

Det skal du bruge

400 g friske abrikoser
100 g (ca. 2 dl) blåbær
250 g Dansukker Syltesukker
7 timiankviste

Sådan gør du

Del abrikoserne og fjern stenene. Skær abrikoserne i mindre stykker, og lad dem koge op med syltesukkeret i en gryde. Tilsæt timian. Lad det koge i 3 minutter. Tilsæt blåbærrene, og lad det koge i yderligere 1 minut. Skum omhyggeligt af, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt og opbevar dem køligt.

Tip!

Anvend gerne tørrede abrikoser, men lad dem ligge i blød i cirka 12 timer inden brug.

2. Peberfrugt-hindbærmarmelade

Dansukker syltesukker sylteskolen marmelade syltetøj abrikos tomat peberfrugt jordbær blåbær
© Dansukker

En lækker og pikant marmelade, som fungerer godt til frokostbordet, eller som tilbehør til osteplatten.

Det skal du bruge

500 g røde peberfrugter, renset vægt
200 g dybfrosne hindbær
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
500 g Dansukker Syltesukker

Sådan gør du

Skold peberfrugterne, og pil skallen af. Fjern kernerne og blend peberfrugterne. Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog i 5 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem mørkt og køligt.

3. Tomatmarmelade

© Dansukker

En marmelade, som passer godt til bagte rodfrugter, eller som smørrelse i en sandwich, der på den måde får ekstra dybde i smagen.

Det skal du bruge

1 kg økologiske tomater
1/2 kg Dansukker Syltesukker
2 kviste rosmarin
Saft og skal fra 2 citroner

Sådan gør du

Skold tomaterne og pil skallen af. Fjern blomsten og kernerne, og skær tomatkødet i små stykker. Bland tomatkød, syltesukker, rosmarin og reven skal og citronsaft. Lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af kogepladen og skum af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt og opbevar dem herefter køligt.

Tip!

Giv marmeladen lidt ekstra kant, og tilføj en frisk chili til opskriften. Husk at fjerne kernerne inden.

Brug for mere inspiration?

© Dansukker

Det er både nemt og hurtigt at lave syltetøj derhjemme med Dansukker Syltesukker. Du skal nemlig ikke tilsætte andet end sukkeret, da det indeholder alt, der skal til for at få dit syltetøj lækkert og holdbart.

I videoen herunder kan du se grundopskriften på syltetøj, som du nemt kan lave derhjemme. På dansukker.dk/sylteskolen kan du desuden finde endnu mere inspiration til, hvordan du laver det lækreste syltetøj og marmelade, så du kan få det bedste ud af sommerens skønne smage.