Tilbehør Sådan har du aldrig før fået kartoffelmos Den er både cremet og lækker. Af Helle Helle Kjems — 28. juni 2019 © Flemming Gernyx Kartoffelmos med spejlæg og sylt Det skal du bruge: Kartoffelmos 300 g kogt kartoffel 300 g smeltet smør 40 g Vesterhavsost Salt Desuden 2 løg vindruekerneolie salt og peber 4 æg syltede dildskærme, urter og blomster efter sæson Sådan gør du: Blend de varme, kogte kartofler i en kraftig blender. Tilsæt smørret og herefter revet Vesterhavsost. Smag til med salt. Blend ikke mosen for længe, da det høje indhold af stivelse i kartoflerne gør, at den kan få en lang konsistens. Hold mosen varm. Pil løgene, halver dem og snit dem på langs i tynde strimler. Varm lidt olie op i en pande og lad løgene karamellisere let. Smag til med salt. Lav fire spejlæg og smag til med salt og peber. Servering: Anret et par skefulde kartoffelmos i midten af en tallerken. Læg et spejlæg midt på mosen og fordel let karamelliseret løg rundt på ægget. Pynt med syltede dildskærme samt urter og blomster. Den lækre opskrift er udvikler af Mette Dahlgaard, og kan findes i kogebogen "Gemyse - havens grønt året rundt". Læs mere om Tivolis kogebog her. © Flemming Gernyx Relateret Tilbehør Sommersalat med radiser, ærter, rucola og parmesan Tilbehør Grøn salat med sursød kærnemælksdressing Tilbehør Grillede squash på laurbærspyd med mandelcreme Tilbehør Kartoffelsalat med ærter, ramsløgsmayo og ramsløgsblade Tilbehør Grønne arancini med mojo verde Tilbehør Lav din egen jordbæreddike med peber