Sådan har du aldrig før fået kartoffelmos

Den er både cremet og lækker.

© Flemming Gernyx

Kartoffelmos med spejlæg og sylt

Det skal du bruge:

Kartoffelmos

  • 300 g kogt kartoffel
  • 300 g smeltet smør
  • 40 g Vesterhavsost
  • Salt

Desuden

  • 2 løg
  • vindruekerneolie
  • salt og peber
  • 4 æg
  • syltede dildskærme,
  • urter og blomster efter sæson

Sådan gør du:

  1. Blend de varme, kogte kartofler i en kraftig blender. Tilsæt smørret og herefter revet Vesterhavsost. Smag til med salt.
  2. Blend ikke mosen for længe, da det høje indhold af stivelse i kartoflerne gør, at den kan få en lang konsistens. Hold mosen varm.
  3. Pil løgene, halver dem og snit dem på langs i tynde strimler.
  4. Varm lidt olie op i en pande og lad løgene karamellisere let. Smag til med salt.
  5. Lav fire spejlæg og smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Anret et par skefulde kartoffelmos i midten af en tallerken.
  2. Læg et spejlæg midt på mosen og fordel let karamelliseret løg rundt på ægget.
  3. Pynt med syltede dildskærme samt urter og blomster.  

Den lækre opskrift er udvikler af Mette Dahlgaard, og kan findes i kogebogen "Gemyse - havens grønt året rundt". Læs mere om Tivolis kogebog her.

© Flemming Gernyx