Tilbehør Sådan har du aldrig før fået kartoffelmos Den er både cremet og lækker. Af Helle Helle Kjems — 28. juni 2019 © Flemming Gernyx Kartoffelmos med spejlæg og sylt Det skal du bruge: Kartoffelmos 300 g kogt kartoffel 300 g smeltet smør 40 g Vesterhavsost Salt Desuden 2 løg vindruekerneolie salt og peber 4 æg syltede dildskærme, urter og blomster efter sæson Sådan gør du: Blend de varme, kogte kartofler i en kraftig blender. Tilsæt smørret og herefter revet Vesterhavsost. Smag til med salt. Blend ikke mosen for længe, da det høje indhold af stivelse i kartoflerne gør, at den kan få en lang konsistens. Hold mosen varm. Pil løgene, halver dem og snit dem på langs i tynde strimler. Varm lidt olie op i en pande og lad løgene karamellisere let. Smag til med salt. Lav fire spejlæg og smag til med salt og peber. Servering: Anret et par skefulde kartoffelmos i midten af en tallerken. Læg et spejlæg midt på mosen og fordel let karamelliseret løg rundt på ægget. Pynt med syltede dildskærme samt urter og blomster. Den lækre opskrift er udvikler af Mette Dahlgaard, og kan findes i kogebogen "Gemyse - havens grønt året rundt". Læs mere om Tivolis kogebog her. © Flemming Gernyx Relateret Tilbehør Kom igang med at sylte: 4 nemme opskrifter Tilbehør Kartoffelsalat med rygeostcreme, røget laks og rugchips Tilbehør Brød bagt på grill med pisket hvidløgssmør Tilbehør Grønne arancini med mojo verde Jul Her er opskriften på den perfekt krydrede julesnaps Tilbehør Grøn salat med sursød kærnemælksdressing