Tilbehør Opskrift: Kartoffelsalat med rygeostcreme, røget laks og rugchips Den velkendte sommerklassiker med et twist. Af Gitte Heidi Rasmussen — 25. juni 2021 © Stine Christiansen Kartoffelsalat med rygeostcreme, røget laks og rugchips Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + ½ kg gerne nye kartofler fra Samsø ¼ dl citronsaft ¼ dl rapsolie fra Bornholm salt og friskkværnet peber ¼ kg nye løg med top ½ bundt radiser 75 g rygeost 50 g cremefraiche, 18 % 150 g røget laks, gerne fra Fanø ½ stor håndfuld rugbrødschips purløg og kørve Sådan gør du Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 min. Afkøl, og halvér de største af kartoflerne. Vend dem i en marinade af citronsaft, rapsolie, salt og peber. Rens løgene, skær det øverste af toppen af, og skær dem i tynde skiver. Snit radiserne i tynde skiver, fx på et mandolinjern. Bland kartoflerne med løg og radiser, og anret på tallerkenerne. Rør rygeost let cremet med cremefraiche, og smag til med salt og peber. Kom ostecremen hen over salaten i små toppe. Skær laksen i skiver, og placér den oven på sammen med rugchips. Drys godt med masser af klippet purløg og kørvel. Servér med ekstra creme og rugchips. Relateret Tilbehør Opskrift på flødecreme med creme fraiche Tilbehør Nye danske kartofler i en lækker fyldig salat med spidskål og friskbælgede ærter Tilbehør Dette nemme bordtrick vil løfte både morgenmad og middag til noget helt særligt Hovedret På påskebordet: Rejesalat med råmarinerede jordskokker og purløg Forret Opskrift på lækker grøntsagstærte med burrata og marinerede grøntsager Tilbehør Syren-sukker: Her er opskriften på sukker med et twist