Kartoffelsalat med rygeostcreme
© Stine Christiansen

Kartoffelsalat med rygeostcreme, røget laks og rugchips

Den velkendte sommerklassiker med et twist.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg gerne nye kartofler fra Samsø
  • ¼ dl citronsaft
  • ¼ dl rapsolie fra Bornholm
  • salt og friskkværnet peber
  • ¼ kg nye løg med top
  • ½ bundt radiser
  • 75 g rygeost
  • 50 g cremefraiche, 18 %
  • 150 g røget laks, gerne fra Fanø
  • ½ stor håndfuld rugbrødschips
  • purløg og kørve

Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 min.
  1. Afkøl, og halvér de største af kartoflerne.
  1. Vend dem i en marinade af citronsaft, rapsolie, salt og peber.
  1. Rens løgene, skær det øverste af toppen af, og skær dem i tynde skiver.
  1. Snit radiserne i tynde skiver, fx på et mandolinjern.
  1. Bland kartoflerne med løg og radiser, og anret på tallerkenerne.
  1. Rør rygeost let cremet med cremefraiche, og smag til med salt og peber.
  1. Kom ostecremen hen over salaten i små toppe.
  1. Skær laksen i skiver, og placér den oven på sammen med rugchips.
  1. Drys godt med masser af klippet purløg og kørvel.
  1. Servér med ekstra creme og rugchips.