Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kartoffelsalat med rygeostcreme, røget laks og rugchips

Den velkendte sommerklassiker med et twist.

Kartoffelsalat med rygeostcreme

© Stine Christiansen - Nye kartofler ser vi alle frem til. Som regel er Samsø først, men de lokale producenter kommer lige efter.

Kartoffelsalat med rygeostcreme, røget laks og rugchips

4 Personer

Det skal du bruge:

  • 1 kg nye kartofler fra Samsø
  • ¼ dl citronsaft
  • ½ dl rapsolie fra Bornholm
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ kg nye løg med top
  • 1 bdt. radiser
  • 150 g fynsk rygeost
  • 100 g cremefraiche, 18 %
  • 300 g røget laks, gerne fra Fanø
  • 1 stor håndfuld rugbrødschips
  • Purløg og kørvel

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 min.
  2. Afkøl, og halvér de største af kartoflerne.
  3. Vend dem i en marinade af citronsaft, rapsolie, salt og peber.
  4. Rens løgene, skær det øverste af toppen af, og skær dem i tynde skiver.
  5. Snit radiserne i tynde skiver, fx på et mandolinjern.
  6. Bland kartoflerne med løg og radiser, og anret på tallerkenerne.
  7. Rør rygeost let cremet med cremefraiche, og smag til med salt og peber.
  8. Kom ostecremen hen over salaten i små toppe.
  9. Skær laksen i skiver, og placér den oven på sammen med rugchips.
  10. Drys godt med masser af klippet purløg og kørvel.
  11. Servér med ekstra creme og rugchips.