Tilbehør Kartoffelsalat med rygeostcreme, røget laks og rugchips Den velkendte sommerklassiker med et twist. Af Gitte Heidi Rasmussen — 25. juni 2021 Nye kartofler ser vi alle frem til. Som regel er Samsø først, men de lokale producenter kommer lige efter. © Stine Christiansen Kartoffelsalat med rygeostcreme, røget laks og rugchips 4 Personer Det skal du bruge: 1 kg nye kartofler fra Samsø ¼ dl citronsaft ½ dl rapsolie fra Bornholm Salt og friskkværnet peber ½ kg nye løg med top 1 bdt. radiser 150 g fynsk rygeost 100 g cremefraiche, 18 % 300 g røget laks, gerne fra Fanø 1 stor håndfuld rugbrødschips Purløg og kørvel Sådan gør du: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 min. Afkøl, og halvér de største af kartoflerne. Vend dem i en marinade af citronsaft, rapsolie, salt og peber. Rens løgene, skær det øverste af toppen af, og skær dem i tynde skiver. Snit radiserne i tynde skiver, fx på et mandolinjern. Bland kartoflerne med løg og radiser, og anret på tallerkenerne. Rør rygeost let cremet med cremefraiche, og smag til med salt og peber. Kom ostecremen hen over salaten i små toppe. Skær laksen i skiver, og placér den oven på sammen med rugchips. Drys godt med masser af klippet purløg og kørvel. Servér med ekstra creme og rugchips. Relateret Kultur Sådan har du aldrig oplevet kunst: På besøg i Richard Winthers hus Tilbehør Grillsalat med squash, ærter, mynte og gedeost Kultur På tur til Sydhavsøerne: 3 steder du skal besøge på Lolland Tilbehør Grøn salat med sursød kærnemælksdressing Tilbehør Sommersalat med radiser, ærter, rucola og parmesan Tilbehør Lav din egen jordbæreddike med peber