
Dansk caviar er ikke en by i Rusland
Nej, byen hedder Ødis - danskere bliver det ikke, og her ligger Lyksvad Fiskefarm, som er den eneste danske producent af ægte dansk caviar.
AfMette Nexmand
Verdens smukkeste caviar fra Ødis
Oscietra caviar kommer fra en russisk stør og omtales af mange kendere som 'verdens smukkeste' på grund af de olivengrønne og gyldne nuancer.
Hvorefter vi tager et kæmpe spring fra Rusland, der traditionelt opfattes som verdens ledende kaviar-producent, til en lille by med vikingenavnet Ødis ved Kolding og det familieejede Lyksvad Fiskefarm.
Her produceres nemlig Danmarks eneste ægte caviar.
- Nogle mennesker tror, at caviar bare er caviar, men man ville jo aldrig sige om rødvin, at hvis man har smagt en slags, ved man alt om, hvordan rødvin smager. Caviar er lige så forskelligt som vin. Smag og konsistens afhænger blandt andet af, hvordan fisken er opvokset, hvor frisk caviaren er, hvordan den er håndteret, og hvor meget salt der er tilsat, siger den ene af brødrene, Kristian Larsen til JydskeVestkysten.
Lyksvad salter Oscietra-caviaren med sydsalt fra Læsø, så det bliver næsten ikke mere dansk og autentisk.