Sensommer-menu med havtorn og vaniljemousse
Lone Kjær har lavet en lækker sensommer menu til septembers selskaber.
Den cremede suppe med broccoli serveres med torsk. Den sorte reol og bord er fra MA/U Studio, Stolen er fra Please Wait to be Seated, lampe fra Men, hvid vase fra Frama og kande fra George Jensen. Tallerkenerne er fra Wurtz, sort bestik fra Table Noir, mundservietter fra Broste, vase i keramik privateje og vinglas fra Holmegård.
Bagt torsk, cremet broccolisuppe og urter
Bag de spæde urter gemmer sig et stykke bagt torsk, der matcher den cremede broccolisuppe rigtig godt. Smagen er mild og delikat, og torskens tekstur et fint modspil til suppen.
4 personer
BAGT TORSK
400 g torskefilet uden skind
og ben
20 g smør
flagesalt og peber
1 lille håndfuld spæde urter fx tallerkensmækkere, blomsterkarse
CREMET BROCCOLISUPPE
1 broccoli
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
8 dl bouillon
flagesalt og peber
ca. 2 dl piskefløde
BAGT TORSK
- Tænd ovnen på 120 °.
- Del torsken i 4 stykker. Læg torskefileterne på en bageplade med bagepapir og top med en klat smør.
- Krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de deler sig let i flager.
CREMET BROCCOLISUPPE