GRILLEDE GRØNTSAGER er bedst her i juli, hvor mange af dem viser sig i deres allermest lækre udgaver. Du kan også supplere med at grille nogle faste salathoveder, men de skal have meget lidt tid på grillen.
LAMMEKRONE
Lammekroner 2 stk.
Olivenolie
Rosmarin 3 kviste
Citronpeber
Salt
GRILLET GRØNT
Fennikel 2 stk.
Rødløg 2 stk.
Hjertesalat 1-2 stk.
Olivenolie
URTEFLØDE
Persille 1 lille potte
Basilikum 1 lille potte
Hvidløg 1 fed
Fløde 1-2 dl
Citron 1 stk.
Nye kartofler
Sådan gør du:
•Dryp lidt olie over lammekronerne, og krydr med rosmarin, citronpeber og salt. Grill lammekronerne under grillens låg, til kødet har en centrumtemperatur på 55°. Tag kødet af grillen, og lad det hvile lidt.
•Skær fennikel på langs i skiver a ca. 5 mm. Skær løgene i både. Skær hjertesalat i kvarte. Pensl fennikel, løg og salat med olie og grill i ca. 3 min. på hver side – til grøntsagerne har grillstriber.
•Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
•Skyl og hak persille og basilikum. Kom urterne i en blender sammen med presset hvidløg og citronsaft. Kør, til massen er godt hakket. Rør med fløde og smag til med salt og peber.
•Anret grillet grønt med kartofler, og dryp urtefløde over. Skær kødet i skiver og servér til.