© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Sprøde comtéstænger med frisk rosmarin

Stængerne af butterdej har raffineret smag af den franske ost comté. Perfekt som en lille velkomstsnack.

Comté har en let nøddeagtig smag, som smager helt fantastisk i disse butterdejsstænger, der er toppet med frisk hakket rosmarin. Brug dem som snack til et glas koldt hvidvin eller en del af et tapasbord.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ¼ rulle butterdej
  • ½ æggeblommer til pensling
  • 20 g comté
  • kviste frisk rosmarin
  • flagesalt

Sådan gør du

  1. Rul butterdejen ud. Skær den over på midten.
  1. Pensl det ene stykke dej med æggeblomme, og fordel fintrevet comté herpå sammen med hakket rosmarin.
  1. Læg den anden plade butterdej over, og pensl igen med æggeblomme.
  1. Skær dejen i 2 cm tykke strimler, ca. 10 stykker, og vrid dem, så de bliver snoet.
  1. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med resten af æggeblommerne.
  1. Krydr med flagesalt, og bag dem ved 180o varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne.