© Boligcious / Malene Marie Møller

Nem og uimodståelig iskaffe

Tag genvejen til forfriskende, iskold kaffe, der redder dig på en hed sommerdag.

Det er nemmere end du tror at fremtrylle den lækreste kop iskaffe med den helt rigtige smag. Tricket er at brygge på Cold Brew-metoden, hvor selve brygningen i køleskabet tager 12-24 timer.

Det lyder måske lidt besværligt – men det er det ikke. Det tager kun et par minutter at gøre kaffen klar, og dagen efter kan du nyde en kop læskende iskaffe.

Fordelen ved Cold Brew er også, at sødmen i kaffen naturligt træder mere frem og bitterstofferne forsvinder fra kaffen, modsat hvis du lavede den ved at brygge varm kaffe og nedkøle efterfølgende.

TIP: For at få det bedste resultat bør du bruge en iskaffe-brygger og ikke en almindelig stempelkande. Filtreringen bliver nemlig bedre, så iskaffen smager bedre.

© Bodum
© Bodum

Cold Brew kaffebrygger, 1,0 l, Bean, 379,95 kr., Bodum

Sådan brygger du nemt iskaffe

  1. Tilføj groftmalet kaffe i iskaffe-bryggeren. Brug dobbelt mængde kaffe end du plejer til din almindelige kaffe.

  2. Tilføj frisk, koldt vand og rør rundt med en plastske for at beskytte glaskanden.

  3. Sæt låget på uden stempel og lad kaffen trække i køleskabet 12-24 timer.

  4. Tag kanden ud af køleskabet, og skift til låget med stempel.

  5. Tryk langsomt stemplet i bund.

  6. Server kaffen i et glas med isterninger. Velbekomme!

Slow Coffee bryggemetoden sikrer at alle de gode smagsaromaer kommer frem, og de mere bitre forsvinder. Tag en velfortjent pause, og nyd den lækre kaffe.

Du kan give iskaffen et personligt twist ved at tilsætte sirup i en smagsvariant, du godt kan lide. Prøv også med en skefuld cremet, lækker vaniljeis – så har du sommerens nemmeste dessert.

© Bodum

Dobbeltvægget tumblers, Pavina outdoor, 0,25 l, 2 stk., 89,95 kr., Bodum

Netop den enkle og gode kop kaffe har været gennemgående for danske Bodum siden begyndelsen i 1944, hvor Britta og Peter Bodum stiftede selskabet. For Bodum som for alle kaffebryggere fra tidernes morgen og frem til i dag gælder det samme: Gode kaffebønner, en glaskande, et stålfilter og friskkogt vand. Det er alt, hvad der skal til for at brygge verdens bedste kop kaffe. Ingen papirfiltre eller kapsler. Intet overflødigt.

Du kender helt sikkert Bodum for den franske stempelkande Chambord, der i dag kan findes på Museum of Modern Art og et utal af hjem verden over - i 55 lande faktisk. Bodum er stadig familieejet med sønnen Jørgen Bodum ved roret.

© Boligcious / Malene Marie Møller